drugu-za-tizhden-pozhezhu-u-zapovidniku-yelanetskiy-step-likviduvali

Другу за тиждень пожежу у заповіднику "Єланецький степ" ліквідували

 • 21109 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. За останній тиждень двічі масштабно горів cухостій на території природного заповідного парку “Єланецький степ” на Миколаївщині, другу пожежу ліквідували напередодні. Про це УНН повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС в області.

Так, 17 вересня о 10:46 надійшло повідомлення про пожежу сухостою на відкритій території та частині природного заповідника “Єланецький степ”. Загалом вогнем було охоплено 49 га сухої трави, чагарників та дерев, з яких 9 га - заповідна зона.

"Вогнеборцями не допущено розповсюдження пожежі на будинок природи, будівлю охорони та загону із 22 бізонами. О 16:00 її локалізовано, о 18:30 всі осередки горіння ліквідовано", - йдеться у повідомленні.

Загалом до гасіння залучалось 14 одиниць техніки, 45 осіб, зокрема від ДСНС - 8 одиниць техніки, 30 осіб.

Додамо, це вже друга масштабна пожежа в межах природоохоронної території заповідника, першу - площею 8,5 га пожежно-рятувальні підрозділи ліквідовували 11 вересня.

"У квітні 2019 року в Єланецькому районі вже гостро порушувалося питання про навмисне випалювання населенням очерету та відкритих територій, тоді вогонь підійшов впритул до житлового сектору та чимало тварин не встигли врятуватись від стихії", - зазначили у ДСНС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    МОЗ оновило протокол лікування пацієнтів з COVID-19

     • 31462 переглядiв

    Коронавірус в Україні за добу виявили у 233 дітей та 162 медиків

     • 16332 переглядiв

    Чоловік забив до смерті співмешканку дерев'яним топорищем

     • 29526 переглядiв