doktrina-russkiy-donbas-pidrivaye-minski-i-normandski-domovlenosti-arestovich

Доктрина "Русский Донбас" підриває мінські і нормандські домовленості - Арестович

 • 21766 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. На території тимчасово окупованої частини Донбасу другий день проходить "інтеграційний форум", повістка якого прямо підриває мінські і нормандські угоди. Про це на особистій сторінці в Facebook написав спікер української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович, інформує УНН.

"В окупованому РФ Донецьку другий день проходить "інтеграційний форум". "... Близько 500 учасників - представники наукової спільноти, працівники освіти, політологи, депутати, громадські працівники "обговорюють доктрину "Русский Донбас". Цей документ представлений як, "... програмне ідеологічне обгрунтування культури і цінностей "Русского мира" як об'єднуючого початку Росії і Донбасу", - написав Арестович.

Як розповів Арестович, "доктрина постулює т.зв. "ЛНР" і "ДНР", як російські національні держави". Він зазначив, що прихильники доктрини бачать у майбутньому розширення "русского мира" на всю Україну.

"Якщо повернутися від ідеології до сьогоднішньої політичної практики, то доктрина "Русского мира/Донбасу"... - це прямий, пряміше нікуди підрив Мінських і всього іншого пулу Нормандських угод. РФ слід було б дистанціюватися від такої творчості "... народних республік" , і підтвердити свою прихильність нормам міжнародного права - якби не одне "але": творчість ця - творчість самого Кремля", - зазначив спікер української делегації.

Деталі

Напередодні стало відомо, що в тимчасово окупований Донецьк прибули російські пропагандисти, у тому числі, головний редактор Russia Today Маргарита Симоньян.

У контексті згаданих подій, у Кремлі сьогодні прокоментували питання "приєднання Донбасу до Росії".

Так, зі слів представника Кремля, Росія не збирається "повертати" український Донбас, але продовжить нібито "захищати інтереси російськомовного населення".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Суд відпустив ветерана АТО "Бучу" під домашній арешт

     • 14933 переглядiв