den-v-oos-boyoviki-16-raziv-porushili-rezhim-pripinennya-vognyu

День в ООС: бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню

 • 9114 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. З початку доби незаконні збройні формування у зоні проведення операції Об’єднаних сил шістнадцять разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє УНН із посиланням на зведення прес-центру штабу ООС.

"Від початку доби ворог шістнадцять разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, а також із гранатометів різних систем, зенітних установок, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у зведенні.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив сім обстрілів позицій Об'єднаних сил.

А саме поблизу населеного пункту Опитне з напрямку Веселого – з підствольного гранатомета та великокаліберного кулемета; два рази поряд Лебединського з напрямку Ужівки – зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета; двічі околиці Березового з напрямку Ясного та Докучаєвська – з автоматичних гранатометів, зенітних установок та стрілецької зброї; в районі населеного пункту Піски з напрямку Веселого – з міномета калібру 82 мм та станкового протитанкового гранатомета; поблизу Водяного з напрямку Пікузи – з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив дев'ять обстрілів позицій Об'єднаних сил.

А саме поблизу Новгородського з напрямку Горлівки - з міномета калібру 120 мм; двічі неподалік Кримського з напрямку Червоногвардійського та Донецького - з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм; два рази в районі населеного пункту Новотошківське з напрямку Лозівського та Донецького - з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів; поряд Луганського з напрямку Калинівки – з міномета калібру 120 мм та гранатометів різних систем; околиці Попасної з напрямку Первомайська – з мінометів калібру 120 та 82 мм; поблизу Південного з напрямку шахти ім. Гагаріна – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; неподалік Новолуганського з напрямку Доломітне – з міномета калібру 82 мм.

"Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення та двоє - бойове травмування. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - зазначили у штабі ООС.

Як повідомляв УНН, 4 липня від важких поранень, отриманих в ході виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Мар'їнка, помер старший солдат Едуард Лобода.

Нагадаємо, 3 липня бойовики 29 разів порушили режим припинення вогню.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Суд зобов'язав ЦВК провести пережеребкування партій

     • 9830 переглядiв

    Кияни поскаржилися в мерію на вуличну торгівлю

     • 9048 переглядiв