ukenru
den-eifelevoi-vezhi-katolytskyi-velykden-shcho-shche-mozhna-vidznachyty-31-bereznia

День Ейфелевої вежі, Католицький Великдень. Що ще можна відзначити 31 березня

 • 104816 переглядiв

Сьогодні, 31 березня, усі бажаючі можуть долучитися до відзначення події, що присвячена одній з найвизначніших туристичних пам’яток сучасності та споруді, що стала уособленням геніальності архітектурної та інженерної думки – Дню Ейфелевої вежі.

Сьогодні, 31 березня, усі бажаючі можуть долучитися до відзначення події, що присвячена одній з найвизначніших туристичних пам’яток сучасності та споруді, що стала уособленням геніальності архітектурної та інженерної думки – Дню Ейфелевої вежі, пише УНН.

Саме 31 березня 1889 року  на Марсовому у полі у Парижі відбулося відкриття Ейфелевої вежі.

Вежа отримала назву на честь свого творця – Густава Ейфеля. Спочатку вважалося, що споруда є тимчасовою, адже вона встановлювалася як символ багатства та незалежності французького народу на честь сторіччя революції та для проведення міжнародної виставки. Після закінчення виставки. конструкцію планували розібрати, але досить швидко передумали, і вона тепер є одним з символів Парижу.

В Україні сьогодні відзначається День флориста. Подія присвячена внесення цієї професії до державного реєстру спеціальностей із кодом - 7331.

Також у багатьох країнах сьогодні відзначається День декольте.

Подія була започаткована у 2002 року компанією-виробником жіночої білізни у Південно-Африканській Республіці.

З моменту свого заснування подія мала великий успіх в інтернеті. Користувачі з радістю влаштовували фото-челенджі, а інші оцінювали знімки та визначали переможця у різних номінаціях. Головним призом вважалася віртуальна нагорода "Декольте року".

Щ е сьогодні можна долучитися до Всесвітнього дня резервного копіювання

Мета події - привернути увагу всіх людей, які працюють з цифровими даними, про важливість їх збереження. Кожен користувач сам повинен упевнитися в тому, що вся важлива інформація на його смартфоні, комп’ютері чи гаджеті збережена, а потім поширити знання про необхідність створення резервних копій серед інших користувачів.

Сьогодні християни відзначають Воскресіння Господнє.

У 325 році в місті Нікеї відбувся перший Вселенський собор в історії християнства. Тоді було прийнято рішення святкувати Великдень у першу неділю після весняного рівнодення та повного місяця.

Так як ці події не мають постійної дати, християнський Великдень – "пересувне" свято з часовими рамками від 4 квітня до 8 травня. У XVI столітті у зв’язку з введенням григоріанського календаря католики перейшли на нього і таким чином змінили систему літочислення, тому Великдень вони відзначають раніше ніж християни, що дотримуються юліанського або новоюліанського календаря.

Традиції святкування Великодня у католиків та православних багато в чому збігаються. Наприклад, дотримання Великого посту та Страсного тижня. Віруючі обмежують харчування і розваги та приділяють більше часу молитвам. Таким чином вони віншують жертви Христа заради спасіння людства. Проте піст у католиків має значні послаблення: триває не так довго і більшість часу дозволяється вживати молочні продукти.

За новоюліанським церковним календарем сьогодні День пам’яті святителя, архієпископа Солунського Григорія Палами.

Чоловік народився у ІІІ столітті в Малій Азії у заможній родині. Після досягнення повноліття Григорій прийняв чернечий постриг, відвідав монастир на горі Афон, а згодом усамітнився у пустелі.

Через 30 років повернувся, і за пропозицією патріарха Константинопольського став архієпископом. Помер у глибокій старості.

Іменини сьогодні святкують Григорій, Яків.