boyoviki-na-donbasi-obstrilyali-pozitsiyi-bilya-shumiv-de-mala-vidbutis-zustrich-stskk-ta-obsye

Бойовики на Донбасі обстріляли позиції біля Шумів, де мала відбутись зустріч СЦКК та ОБСЄ

 • 16798 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Сьогодні бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми. Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ. Про це йдеться у повідомленні пресцентру ООС, передає УНН.

"Сьогодні, о 14.15, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми. Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі Президента зробили заяву щодо скасування інспектування в районні Шумів

У пресцентрі ООС відзначили, що такі дії противника засвідчують, що ворог свідомо та цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону.

"Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби", - йдеться у повідомленні.

Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ, відзначили в пресцентрі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пушилін скасував свій наказ відкрити вогонь по українських позиціях на Донбасі

Як повідомляв УНН, що інспекція українських позицій за участю представників ОРДЛО біля селища Шуми під Горлівкою 10 вересня відтермінована — окупанти докорінно змінили свою позицію щодо домовленостей.

Нагадаємо, за підсумками позачергового засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі учасники консультацій домовилися про спільне інспектування за участю представника координатора вiд ОБСЄ в районі населеного пункту Шуми, де раніше сталася ворожа провокація.

Згодом у Президента Зеленського зробили заяву щодо інспектування в районі населеного пункту Шуми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Справа ексберкутівців: суд відклав засідання до 20 жовтня

     • 18237 переглядiв

    Як приготувати горілку із "ягідним настроєм": рецепти Prime

     • 42852 переглядiв