bilorus-prokomentuvala-plani-rozmischennya-na-yiyi-teritoriyi-yadernoyi-zbroyi-rf

білорусь прокоментувала плани розміщення на її території ядерної зброї рф

 • 332041 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. білорусь вперше прокоментувала плани розміщення на її території тактичної ядерної зброї рф. МЗС країни заявляє, що розміщення ядерних боєголовок у білорусі без передачі контролю над ними мінську нібито не суперечить Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, передає УНН.

Цитата

"Навчання білоруських пілотів, здатних керувати літаками зі специфічними боєприпасами, модернізація таких літаків, так само як і розміщення ядерних боєзарядів на території білорусі без передачі мінську контролю за ними, а також доступу до відповідних технологій, жодним чином не суперечать положенням статей І та ІІ ДНЯЗ", - сказано у заяві МЗС білорусі.

Деталі

У МЗС країни вказали, що військова співпраця білорусі та росії здійснюється нібито "у суворій відповідності до міжнародного права".

І що білорусь вдається до "вимушених дій" щодо зміцнення власної безпеки та обороноздатності, заявляє білоруське зовнішньополітичне відомство.

Контекст

путін на державному телебаченні 25 березня зробив заяву про свої плани розміщення тактичної ядерної зброї у сусідній білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вночі завдали ракетного удару по Краматорську

     • 271018 переглядiв

    На Закарпаття вночі обрушилася негода: дісталося Ужгороду

     • 496304 переглядiв