bilorus-planuye-pochati-masovu-vaktsinatsiyu-vid-koronavirusu-v-kvitni

Білорусь планує почати масову вакцинацію від коронавірусу в квітні

 • 14751 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Після вакцинації вразливих категорій населення, таких як медики і педагоги, в квітні в Білорусі планують перейти до вакцинації від коронавірусу всіх бажаючих. Про це міністр охорони здоров'я Білорусі Дмитро Піневича розповів в ефірі місцевого телеканалу СТВ, повідомляє УНН.

"Методика буде відпрацьована. Я думаю, що це буде приблизно з квітня, коли ми закінчимо вакцинувати саме ті вразливі, скажімо так, контрольовані наші групи - це медпрацівники, педагоги, співробітники транспорту, торгівлі, і ось ми теж, до речі, з вами ведемо розмову, працівники ЗМІ. Ось ми коли відпрацюємо (...) з групами населення, скажімо, найбільш уразливими, потім почнемо працювати і по інших групах", - повідомив міністр.

Він також розповів, що зараз країна отримала 20 тисяч доз російського препарату "Супутник V", а перший контракт був підписаний на 170 тисяч доз, крім того, планується випуск препарату на фармзаводі в Білорусі. Також Білорусь веде переговори з китайськими партнерами.

Як повідомляв УНН, станом на 17 січня в світі число виявлених за час пандемії випадків зараження досягло 93 194 922 пацієнтів.

Число країн, що почали активні кампанії по вакцинації населення, наблизилося до 50.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    За добу в світі виявлено понад 683 тисяч заражень COVID-19

     • 19871 переглядiв

    Навального затримали під час паспортного контролю

     • 27320 переглядiв