bakanov-nadani-medvedchukom-dani-u-vugilniy-i-trubniy-spravakh-pidtverdzhuyut-dokazi-sbu-i-rol-poroshenka

Баканов: надані Медведчуком дані у "вугільній" і "трубній" справах підтверджують докази СБУ і роль Порошенка

 • 161426 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Інформація, яку надав нардеп Віктор Медведчук у справах щодо закупівлі вугілля у так званих «Л/ДНР» у 2014-2015 роках і виведення з державної у приватну власність частини нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», підтверджує весь масив доказів, зібраний Службою безпеки України. Про це сказав голова спецслужби Іван Баканов, якого цитує пресслужба СБУ, пише УНН.

Цитата

«На нашу думку, Медведчук підтверджує ті докази і версії, які зібрала Служба безпеки, і на основі яких раніше вручалася підозра і пану Медведчуку, і пану Порошенку. А саме у державній зраді та фінансуванні тероризму. Він розповідає про всі деталі та схеми. Тож ми впевнено просуваємося у розслідуванні цих вкрай резонансних справ. І доведемо їх до логічного завершення», – сказав Баканов в ефірі національного телемарафону.

Деталі

Щодо «вугільної» та «трубної» справ, то, як вказують у СБУ, "Медведчук підтверджує ключову роль у них Петра Порошенка".

«Він підтверджує, що експрезидент Порошенко використовував зв’язки Медведчука з керівництвом рф, щоб організувати певні бізнесові схеми. І вони, на думку СБУ, були точно не в інтересах України. Навпаки – економіка та безпека держави зазнали прямих збитків. І цьому сприяли різноманітні високопосадовці: виходячи зі свідчень пана Медведчука – від міністрів до голови Нацбанку», – сказав голова СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук співпрацює зі слідством – голова СБУ

Він наголосив також, що кожна зі справ перебуває на різних етапах слідства, а збір і аналіз доказів, розпочатий задовго до війни, триває. «Ми рухаємось послідовно, але крапку повинен поставити суд», - зазначив голова СБУ.

Зокрема, невдовзі у суді буде розглянуто справу про підривну діяльність у рамках антиукраїнського проєкту «Промінь», в якій фігурує Віктора Медведчук.

Раніше

Затриманий СБУ Медведчук розповів про схеми виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу для прокачування через нього дизельного палива і закупівлі вугілля на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Описуючи суть схем, Медведчук повідомив, що "Порошенко не лише звернувся до нього з проханням сконтактувати з керівництвом рф, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях", вказали у СБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106099 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102352 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100316 переглядiв

    Новини по темі

    В Україні зареєстровано понад 35 тис. електрокарів

     • 173447 переглядiв

    У Миколаєві чоловік вбив поліцейського та поранив військового

     • 218790 переглядiв

    Медведчук співпрацює зі слідством – голова СБУ

     • 77947 переглядiв