ankara-rozpochala-rozsliduvannya-schodo-10-tis-koristuvachiv-sotsmerezh

Анкара розпочала розслідування щодо 10 тис. користувачів соцмереж

 • 7083 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Через підозри у підтримці терористів або образи посадовців у соціальних мережах впродовж останніх шести місяців турецька влада вжила юридичних кроків щодо 3710 осіб. Ще щодо 10 тисяч тривають розслідування та перевірки. 84 особи наразі перебувають під вартою. Про це з посиланням на дані міністерства внутрішніх справ країни повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.

Як зазначається, серед порушень, які стали підставами для арештів користувачів соцмереж: розпалювання ворожнечі, схвалення дій терористичних організацій, поширення терористичної пропаганди, відкриті заяви щодо приналежності до терористичних угруповань, образи посадовців і напади на непорушність держави.

Після невдалої спроби путчу в Туреччині у липні 2016 року було звільнено десятки тисяч державних службовців і тисячі людей взято під варту за підозрою у причетності до руху проповідника Фетхуллаха Гюлена. За гратами опинилися також опозиційні журналісти та політики прокурдської Демократичної партії народів. Правозахисники критикують ці підходи турецьких властей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві відбулися “Ігри Героїв”

     • 15242 переглядiв

    Львівське сміття знову знайшли на Рівненщині

     • 13809 переглядiв

    П.Порошенко привітав християн західного обряду з Різдвом

     • 12077 переглядiв

    У Дніпрі відкрили головну ялинку

     • 11892 переглядiв

    Через вибух на сході Алеппо загинули дві людини - ЗМІ

     • 7663 переглядiв