za-kradizhku-renuara-v-amsterdami-zatrimali-ukrayintsya-zmi

За крадіжку Ренуара в Амстердамі затримали українця - ЗМІ

 • 13529 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Правоохоронці затримали в Амстердамі у Нідерландах 59-річного раніше судимого громадянина України. Його підозрюють у викраденні картини французького імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара з будівлі аукціонного дому Dorotheum у Відні, повідомляє Kurier, передає УНН.

"Один з трьох підозрюваних, який імовірно вкрав картину Ренуара в віденському Dorotheum 26 листопада, перебував під вартою у Відні з кінця грудня", - пише газета.

Так, прес-секретар регіонального суду Крістіна Зальцборн підтвердила інформацію, що 59-річний українець був заарештований в Амстердамі в середині грудня і переведений до Відня 28 грудня.

Як повідомляють ЗМІ, чоловік вже має судимість за подібний злочин і є "фахівцем у крадіжках творів мистецтва". Так, він був засуджений у 2005 році після того, як вкрав картину російського художника Івана Айвазовського з українського музею, зазначили в газеті.

Згідно з розслідуванням віденського державного управління кримінальної поліції, у 59-річного чоловіка було двоє спільників. Викрадена картина написана в 1895 році. Оцінюється в 120-160 тис. євро. Поліція вважає, що потенційний замовник злочину може перебувати у Північній Європі.

Як повідомляв УНН, раніше суд у Грузії залишив під арештом шістьох українців, затриманих в ході спецоперації в Тбілісі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Цукерберг хоче об'єднати Messenger, Instagram та WhatsApp

     • 10128 переглядiв

    Синоптики дали прогноз на вихідні

     • 11872 переглядiв

    Україна скоротила заповненість ПСГ газом до 37%

     • 10889 переглядiв

    У Перу 10 людей загинули після падіння автобуса в річку

     • 9546 переглядiв