vid-200-do-1200-grn-za-tapchan-scho-vidbuvayetsya-na-plyazhakh-odesi-i-de-znayti-bezkoshtovniy-kutochok

Від 200 до 1200 грн за тапчан: що відбувається на пляжах Одеси і де знайти безкоштовний куточок

 • 75193 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Зі встановленням спекотної погоди та наближенням піку сезону відпусток, для відпочиваючих на одеських пляжах залишається все менше вільного піщаного місця, не зайнятого платними шезлонгами або тапчанами. Перше місце по недоступності для безкоштовного відпочинку впевнено тримають пляжі Аркадії, передає кореспондент УНН.

Деталі

Ціна за місце в Аркадії коливається від 200 гривень за звичайний шезлонг до 1200 гривень за VIP-шатро. При офіційному безкоштовному проході в пляжну зону є місця, де ця норма порушується. Так до деяких зон пляжу клубу "Ібіца" прохід тільки за квитками - 500 гривень. Це не рахуючи інших послуг, які оплачуються окремо.

Норма, при якій 30% пляжу мають бути вільними від шезлонгів та інших платних атрибутів, навряд чи витримується.
Мало того, на піску активно зводяться настили, територія яких тільки збільшується. Будівництво ведеться щодня, включаючи вихідні.

Приклади - пляжі "Red line beach" і пляж ПП "Нелл". Останній здобув особливу популярність у зв'язку з тим, що орендарі пляжу закривають доступ до останнього великого пляжу в Аркадії під приводом ремонту зливового колектора "Новоаркадіївський". Нібито настил повинен запобігти утворенню на пляжі грязьового фонтану, що з'являється під час дощу.

Додамо

Обурення одеситів з цього приводу призвело до того, що ще в травні активісти провели акцію по зупинці робіт, так як у бізнесменів не було навіть документів на експлуатацію пляжу. Однак уже на початку червня пляж отримав всі необхідні дозволи. При цьому питання про те, що планується звести на території настилу, який закрив територію пляжу, залишається відкритим.

Тепер для бажаючих в Аркадії безкоштовно позасмагати, залишається всього кілька невеликих ділянок.
Незважаючи на те, що питання вільного доступу одеситів до пляжів виникає постійно, більше вільного місця не залишається.

Цей та інші фактори стали причиною того, що на останній сесії депутати міськради закликали мера Геннадія Труханова взяти на себе відповідальність за провал роботи по підготовці пляжів до літнього сезону. Звернення у вигляді депутатського запиту було винесено на голосування сесії, проте не було прийнято більшістю депутатів.

Українські Національні Новини

Суспільство