v-upts-mp-vidreaguvali-na-ukhvalennya-vr-zakonu-pro-perekhid-parafiy

В УПЦ МП відреагували на ухвалення ВР закону про перехід парафій

 • 12441 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. В Українській православній церкві Московського патріархату відреагували на ухвалення Верховною Радою закону щодо врегулювання питання переходу парафій від однієї церкви до іншої, вказавши, що закон "скандальний" та "прийнятий з метою догоджання і наповнення однієї релігійної спільноти". Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-центр УПЦ МП.

"Під приводом, полегшенням зміни підлеглості та нібито покращенням процедури реєстрації статутів релігійних громад, народні депутати намагаються запровадити масову перереєстрацію статутів усіх релігійних організацій в Україні протягом року п.2 ІІ Прикінцевих положень законопроекту №4128-д", - вказав голова юридичного відділу УПЦ МП, протоієрей Олександр Бахов.

На його переконання, ухвалений закон націлений виключно на "догоджання і наповнення однієї релігійної спільноти".

"Як ми бачимо, що спроба запропонувати механізм для зміни підлеглості обертається у зайве адміністрування та ускладнення процедури реєстрації статутів релігійних організацій", - підкреслив він.

При цьому в УПЦ МП вказали, що, згідно з новою редакцією, для ухвалення рішення про перехід парафій досить 2/3 голосів членів громади (раніше пропонувалося приймати рішення простою більшістю). "Ті, хто які голосують повинні особисто підписатися під рішенням. Терміну “самоідентифікація” в новому проекті немає, а визначення критеріїв для членства людей в громадах залишається за самими релігійними громадами", - додали в УПЦ МП.

"Законопроект передбачає тимчасову заборону на проведення будь-яких дій з майном парафії. Так, при переході приходу можна продати, відібрати, віддати в заставу нерухоме майно парафії. Якщо при переході виявиться, що існує частина парафії, яка не згодна з таким переходом – вона може утворити нову релігійну громаду і має право укласти договір про почергове користування храмом",- вказали в УПЦ МП.

Нагадаємо, 17 січня Рада врегулювала перехід парафій УПЦ МП до ПЦУ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні помер чоловік від ускладнень грипу

     • 11907 переглядiв

    У ГПУ назвали причину обшуків в адвоката Вишинського

     • 8924 переглядiв