u-velikiy-britaniyi-viseleni-ukrayintsi-bezkoshtovno-pereyidut-u-budinok-za-207-tisyach-dolariv

У Великій Британії виселені українці безплатно переїдуть у будинок за 207 тисяч доларів

 • 298517 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Сім’я українських біженців, яку нещодавно виселив британський орендодавець, збирається переїхати в будинок за 180 тис. фунтів стерлінгів (207 тис. доларів) без орендної плати. Про це повідомляє The Sun, інформує УНН.

Деталі

Максим і Ольга Гірики, як повідомляється, приїхали до Великої Британії з Києва з п'ятьма дітьми та літніми мамами ще в травні. Однак через півтора місяці адвокат домовласника надіслав повідомлення про їх виселення. Сім'я відмовилася виїхати, питання довелося вирішувати в суді.

За словами орендодавця та військовослужбовця Королівського флоту Дадлі Мальстера, спочатку мав хороші стосунки з українцями, але згодом усе погіршилося.

"Я б сказав, що в них зовсім інші погляди, якщо порівнювати з тими, які я отримав під час служби в Королівському флоті, і тими, які мій тесть прищепив моїй дружині. Наші стосунки погіршилися, і ми більше не хочемо, щоб вони були у нас", - пояснив власник майна.

Більше того, під час слухання мова йшла про те, що спонсор українців не отримав гарантованої державою компенсації у розмірі 350 фунтів стерлінгів за розміщення біженців.

"Не хочемо применшувати ті жахливі події, які відбуваються в Україні, але дуже швидко після того, як Гірики переїхали, ми почали сумніватися в історії, яку вони нам розповіли", - розповів він.

Як зазначається, розгляд у суді швидко припинили, оскільки українцям вдалося підписати договір на піврічну безкоштовну оренду трикімнатної квартири в Хест Бенку (Ланкашир).

До того ж, британець додав, що допомагає і іншим родинам, які змушені втекти через війну.

"Ми підтримуємо ще одну українську родину у Фаремі. З ними у нас склалися чудові стосунки, і ми знайшли багато спільного. Сподіваємось, що всі переміщені зможуть якось повернутися додому", - підсумував Дадлі Мальстер.

Доповнення 

50 000 українських біженців у Великій Британії можуть залишитися без даху над головою наступного року. Уряд та міністри країни відмовляються запропонувати новий пакет підтримки, щоб компенсувати кризу вартості життя.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    В Україну йдуть перші осінні заморозки: де очікувати

     • 254112 переглядiв

    Донеччина: окупанти за добу 11 разів атакували міста і села

     • 144401 переглядiв

    Україна сьогодні зіграє проти Італії на Євробаскеті-2022

     • 133993 переглядiв

    Зеленський не розглядає варіант контрольованого закриття ЗАЕС

     • 110626 переглядiв

    Місія МАГАТЕ покинула Запорізьку АЕС – росЗМІ

     • 139591 переглядiв

    Нафта подорожчала на 2% напередодні зустрічі ОПЕК+

     • 118993 переглядiв