u-ssha-pokhovali-dzhordzha-floyda-cherez-smert-yakogo-svitom-prokotilisya-antirasistski-protesti

У США поховали Джорджа Флойда, через смерть якого світом прокотилися антирасистські протести

 • 16251 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Церемонія прощання з афроамериканцем Джорджей Флойдом , який загинув два тижні тому після жорсткого затримання поліцейськими у американському місті Міннеаполісі, пройшла у вівторок, 9 червня, у рідному місті чоловіка Х'юстон у штаті Техас. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN і DW.

Церемонія похорону, на яку члени сім'ї Флойда прибули в одязі білого кольору, проходила в церкві The Fountain of Praise і транслювалася онлайн, а також телеканалом CNN.

Під час церемонії, зокрема, низка виконавців виконували музичні композиції, а біля входу до церкви лежали тисячі квітів, які ще з понеділка принесли близько шести тисяч людей, які хотіли особисто попрощатися з Флойдом.

У вівторок на церемонії прощання були присутні близько 500 осіб, серед яких відомі спортсмени та актори, зокрема Ченніг Татум та Джеймі Фокс. Оплатив всю церемонію один з найкращих боксерів в історії, чемпіон світу Флойд Мейвезер.

На похоронах Флойда виступили четверо високопоставлених осіб - кандидат у президенти США і колишній віцепрезидент Джо Байден, конгресмени Ел Грін і Шейла Джексон Лі, а також мер Х'юстона Сильвестр Тернер.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі після жорсткого затримання поліцейським помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане у мережі відео затримання чоловіка.

Публікація відео спричинила масові протести і заворушення у всій країні, які супроводжувалися зіткненням з поліцією, стріляниною, мародерством і запровадженням у багатьох містах США комендантської години.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Сьогодні у районі ООС частково відновлюється робота КПВВ

     • 16168 переглядiв

    На сьогодні встановлено ціну на банківські метали

     • 10307 переглядiв

    Офіційний курс гривні встановлено на рівні 26,64 грн/долар

     • 12786 переглядiв

    МВФ погіршив прогноз падіння ВВП України до -8,2% у 2020 році

     • 20979 переглядiв