u-rf-dopustili-mozhlivist-zvilnennya-ukrayinskikh-moryakiv-cherez-obmin

У РФ допустили можливість звільнення українських моряків через "обмін"

 • 16451 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Процес звільнення захоплених росіянами у районі Керченської протоки українських моряків можливий після президентських виборів в Україні і винесення морякам вироку у суді РФ через їх обмін на росіян, які перебувають в ув'язненні в Україні. Про це з посиланням на російське високопоставлене дипломатичне джерело повідомляє російське видання "Известия", передає УНН.

"Багато що залежить від української сторони, наскільки Київ буде готовий йти на конкретні домовленості. Проте треба розуміти, що зараз обміняти українських моряків неможливо", - зазначило високопоставлене джерело в російських дипломатичних колах.

Співрозмовник видання заявив, що українські моряки - "не військовополонені".

"А значить, треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін. В українських в'язницях сидить досить багато росіян, яких треба визволяти. Однак до виборів в Україні це навряд чи можливо..." - додало джерело.

Для України повернення затриманих моряків є одним з головних зовнішньополітичних пріоритетів, відзначили у бесіді з виданням джерела "в українських урядових і парламентських колах".

Одне з джерел видання "в українських урядових і парламентських колах" зазначив, що "ситуація, швидше за все, вирішиться вже після березня".

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві. Захоплені моряки назвали себе військовополоненими.

Раніше голова МЗС Павло Клімкін заявив, що Росія буде намагатися використовувати, як завжди, і політв'язнів, і заручників, як якийсь "товар", у тому, щоб впливати на наш виборчий процес.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    У Харкові пролунало близько десяти вибухів

     • 87065 переглядiв

    Буданов регулярно бере участь у операціях ГУР - Юсов

     • 66088 переглядiв

    Платформа "Х" Ілона Маска скоро скасує публічні лайки

     • 110166 переглядiв

    Новини по темі

    Сьогодні Міжнародний день "дякую"

     • 68780 переглядiв

    В Україні поменшало банківських відділень

     • 11255 переглядiв

    У ПСГ України залишилося 13 млрд куб. м газу

     • 11230 переглядiв

    Рух транспорту досі обмежено на одній дорозі на Запоріжжі

     • 14350 переглядiв

    "Жовтий" рівень небезпеки: негода охопить половину України

     • 18953 переглядiв

    З шахти після вибуху метану підняли понад 180 гірників

     • 16828 переглядiв

    Світові ціни на нафту змінилися різноспрямовано

     • 17075 переглядiв

    Маск показав справжнє фото нового космічного корабля Starship

     • 17443 переглядiв