ukenru
u-kiyevi-pereviryayut-informatsiyu-schodo-zakhvoryuvannya-na-likhomanku-zakhidnogo-nilu

У Києві перевіряють інформацію щодо захворювання на лихоманку Західного Нілу

 • 13415 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. У Києві у одного з пацієнтів місцевої лікарні медики підозрюють захворювання лихоманкою Західного Нілу. Про це УНН повідомила радник директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Наталія Вишневська.

“Наразі у пацієнта є симптоматика, яка може, серед іншого, вказувати на захворювання (лихоманку Західного Нілу). Зараз немає як такого остаточного діагнозу, про який йдеться, на щастя, ні в кого, хто перебуває у київських лікарнях. Щоб встановити такий діагноз, підтвердити його, необхідно провести низку клінічних досліджень”, — повідомила вона.

За словами Вишневської, для підтвердження діагнозу необхідні складні дослідження, які не робляться швидко, за одну добу.

“Поки що деякі клінічні симптоми вказують на можливе захворювання, якісь — не вказують. Зараз тривають дослідження крові та іншого біологічного матеріалу, тільки після завершення цих досліджень можна буде сказати, що у нього — таке захворювання”, — додала вона.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що чоловік звернувся до лікарні після повернення з відпочинку на Кіпрі.

Нагадаємо, на початку вересня Європейський центр профілактики та контролю захворювань повідомив про зростання кількості людей, що заразилися лихоманкою Західного Нілу в ЄС та сусідніх країнах.

Найбільше зареєстрованих випадків зараження в Італії - там діагноз "лихоманка Західного Нілу" з початку літа поставили понад 300 разів. У Греції найбільший відсоток хворих від загального населення країни, а в Сербії зафіксовано найбільше летальних випадків: в цій країні від лихоманки Західного Нілу загинула 21 людина - це третина від загального числа жертв в європейському регіоні.

Українські Національні Новини

Здоров'я