u-dnipri-pravookhorontsi-proveli-obshuki-cherez-ukladannya-posadovtsyami-dogovoriv-z-fiktivnimi-pidpriyemtsyami

У Дніпрі правоохоронці провели обшуки через укладання посадовцями договорів з фіктивними підприємцями

 • 15488 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. У Дніпрі в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання службовим становищем, правоохоронці провели ряд обшуків. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури у Дніпропетровській області.

"Прокуратурою Дніпропетровської області спільно зі співробітниками Управління СБУ в області проведено ряд обшуків в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання службовим становищем посадовцями комунального підприємства міськради під час проведення державних закупівель, що спричинило державі тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 КК України)", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за даними слідства, комунальним підприємством Дніпровської міської ради проведено тендерні закупівлі щодо надання рекламних та маркетингових послуг (висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів через засоби масової інформації) на суму понад 130 млн грн. Переможцями тендерів стали посередники - вісім фізичних осіб-підприємців (що мають ознаки фіктивності), з якими і укладено договори на надання вказаних послуг. При цьому комунальне підприємство має штат працівників, які фактично і виконують ці роботи.

"19 червня 2020 року правоохоронцями проведено ряд обшуків в офісних приміщеннях комунального підприємства міськради, офісах фігурантів справи, за місцем їх мешкання та в автомобілях останніх. Вилучено грошові кошти, носії інформації та документацію, яка має значення для слідства", - додається у повідомленні.

Обшук також проведено в офісному приміщенні одного з місцевих засобів масової інформації, під час якого вилучено документацію, що стосується вищезазначених договорів, укладених з усіма переможцями тендерів, ключі електронного цифрового підпису фізичних осіб-підприємців та їх печатки.

Досудове розслідування триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

Нагадаємо, на заводі “Електроважмаш” проводилися обшуки у справі про розтрату державного майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    У Харкові пролунало близько десяти вибухів

     • 88735 переглядiв

    Буданов регулярно бере участь у операціях ГУР - Юсов

     • 67720 переглядiв

    Платформа "Х" Ілона Маска скоро скасує публічні лайки

     • 110447 переглядiв

    Новини по темі

    ООС: бойовики знову обстріляли околиці Авдіївки

     • 12994 переглядiв

    На Кіровоградщині муловий потік зніс легковик у кювет

     • 15406 переглядiв

    Громаді Вінниччини представили нового голову ОДА

     • 13400 переглядiв

    У Кропивницькому Mazda влетіла у зупинку

     • 18020 переглядiв