tragediya-v-prototsi-la-mansh-papa-frantsisk-zaklikav-lideriv-yes-povazhati-lyudyanist-migrantiv

Трагедія в протоці Ла-Манш: Папа Франциск закликав лідерів ЄС "поважати людяність" мігрантів

 • 23493 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. У неділю Папа Франциск закликав лідерів ЄС "поважати людяність" мігрантів і намагатися їм допомогти після того, як конфлікт між Великою Британією та Франція ще більше погіршився, через смерть 27 мігрантів, коли вони намагалися перетнути протоку Ла-Манш. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Франциск присвятив майже все своє недільне послання захисту мігрантів, сказавши кільком тисячам людей на площі Святого Петра, що він "відчуває біль" через нещодавню трагедію.

"Давайте подумаємо, скільки мігрантів у ці дні піддаються дуже серйозній небезпеці і скільки гине життів на наших кордонах, – сказав Папа. - Мені боляче, коли я чую новини про ситуацію, в якій опинилися так багато людей, тих, хто загинув у Ла-Манші, тих, хто знаходиться на кордоні Білорусі, багато з яких діти, тих, хто тонуть у Середземному морі".

Цитата

"Я знову щиро звертаюся до тих, хто може сприяти вирішенню цих проблем, зокрема до цивільних і військових органів влади, щоб нарешті порозуміння та діалог переважали над кожним типом експлуатації та щоб вони спрямовували свою волю та зусилля на рішення, які поважають людяність цих людей", – підкреслив Папа.

Додамо

Франциск, який зробив захист мігрантів і біженців наріжним каменем свого папства, засудив торговців людьми. За його словами, мігрантів, яких повернули до Північної Африки, звели в рабство, жінок продали, а чоловіків катували.

Трагедія в протоці Ла-Манш

Представники Парижа та Лондона звинувачують один одного у загибелі 27 мігрантів у протоці Ла-Манш, які намагалися доплисти до Великої Британії. Це найбільша подібна трагедія у Ла-Манші з 2014 року. На думку Лондона, Париж не справляється із охороною свого берега, Британія хоче відправити на континент власні патрулі.

Загалом 17 чоловіків, семеро жінок та троє дітей загинули в середу біля берегів Франції. В основному це були курди з Іраку та Ірану. Причину трагедії офіційно не встановлено. Мігранти використовували надувний човен, який майже повністю здувся до моменту, коли їх виявили місцеві рибалки. Останні викликали рятувальників.

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв, що французька влада зробить усе можливе, щоб знайти та засудити причетних до трагедії.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та президент Франції Емманюель Макрон обговорили трагедію у Ла-Манші у середу ввечері телефоном. Як заявив Джонсон, цей випадок доводить, що зусиль французької влади замало, щоб зупинити незаконну міграцію. Прем'єр закликав об'єднати британські та французькі сили на березі протоки.

Канцелярія прем'єра Британії за підсумками розмови Джонсона та Макрона повідомила, що сторони погодилися терміново активізувати зусилля щодо припинення нелегальної міграції через Ла-Манш.

Уряд Макрона на тлі трагедії в Ла-Манші оголосив, що міністри Франції, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Великої Британії, а також офіційні особи ЄС зустрінуться в неділю, щоб обговорити активізацію зусиль для боротьби з контрабандистами, які займаються незаконним ввезенням мігрантів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Помер засновник команди "Формули-1" Williams Френк Вільямс

     • 28406 переглядiв

    У ВООЗ пояснили, чому назвали новий штам COVID-19 "омікрон"

     • 31309 переглядiв

    Голова МОЗ Чехії Адам Войтех інфікувався коронавірусом

     • 14733 переглядiв