stoltenberg-zaklikav-kitay-ne-peredavati-rosiyi-zbroyu

Глава НАТО заявив, що є "ознаки" того, що росія запросила у Китаю смертоносну допомогу

 • 1207612 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. НАТО "побачило деякі ознаки" того, що росія, ймовірно, запросила у Китаю смертоносну допомогу для підтримки війни в Україні, заявив у вівторок генеральний секретар альянсу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Китай не повинен надавати допомогу у вигляді летальної зброї росії. Це буде підтримка незаконної війни, і лише продовжуватиме війну та підтримуватиме незаконне вторгнення росії в Україну", - резюмував він.

"Ми не бачили жодних доказів того, що Китай постачає смертоносну зброю до росії, але ми бачили деякі ознаки того, що це був запит з боку росії, і що це питання розглядається китайською владою в Пекіні".

Деталі

Крім цього, Столтенберг прокоментував зустріч у москві китайського лідера Сі Цзіньпіна та російського диктатора володимира путіна, зауваживши, що це є "частиною моделі, яку ми спостерігаємо протягом останніх років - Китай і росія зближаються".

"Ми повинні пам’ятати, що лише за кілька тижнів до вторгнення президент Сі і президент путін зустрілися в Пекіні, де підписали спільну декларацію, обіцяючи один одному партнерство без будь-яких обмежень. Ми бачимо, як Китай і росія зближуються все ближче у військовій сфері, у тому числі проводять спільні навчання, спільне морське та повітряне патрулювання, а також в економічній, політичній та дипломатичній сферах", - наголосив він.

Нагадаємо

Голова альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО побачило "ознаки" того, що Китай "розглядає і, можливо, планує" відправити зброю рф.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Удар по Джанкою здійснений для перешкоджання логістики - ЗСУ

     • 3423385 переглядiв