ukenru
stalo-vidomo-chomu-v-sviti-rostut-tsini-na-myaso

Стало відомо, чому в світі ростуть ціни на м'ясо

 • 9971 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. За даними організації ООН, зростання цін на птицю і свинину привів до того, що індекс цін на м'ясо ФАО в березні підскочив на 2,3% м/м. Індекс цін на м'ясо ФАО виріс завдяки імпорту в Китай і різкому збільшенню внутрішніх продажів в Європі напередодні святкування Пасхи, що послужило основою для зростання котирувань на м'ясо птиці та свиней, повідомляє "Euromeatnews", передає УНН.

Ціни на яловичину залишилися стабільними, в той час як ціни на баранину знизилися, оскільки посушлива погода в Новій Зеландії змусила фермерів вивантажувати тварин.

В цілому світові ціни на продовольчі товари зросли в березні, відзначаючи їх десяте місячне зростання поспіль, при цьому зростання цін на рослинні олії та молочні продукти було вищим. Індекс цін на продовольство ФАО, який відстежує щомісячні зміни світових цін на продаються продовольчі товари, які широко продаються, в березні склав в середньому 118,5 пунктів, що на 2,1 відсотка вище, ніж в лютому, і досяг найвищого рівня з червня 2014 року.

Індекс цін на молочні продукти ФАО виріс на 3,9 відсотка в порівнянні з лютим, при цьому ціни на масло підтримувалися дещо обмеженими поставками в Європі, пов'язаними з підвищеним попитом в очікуванні відновлення сектора громадського харчування. Ціни на сухе молоко також зросли, чому сприяло різке зростання імпорту в Азії, особливо в Китаї, через скорочення виробництва в Океанії і дефіциту транспортних контейнерів в Європі і Північній Америці.

Доповнення

Раніше Bloomberg повідомляв, що світові ціни на кукурудзу досягли семирічного максимуму. Стрімке зростання цін на зерно і корми неминуче тягне за собою істотне подорожчання продуктів харчування і в Україні, в першу чергу яєць і м'яса.

Багато виробників можуть не витримати таких умов і закритися, інші будуть змушені піднімати ціни до рівня рентабельності.

В Україні вже закрилося виробництво курятини "Гаврилівські курчата". За прогнозами, ціни на яйця і курятину будуть рости разом з подорожчанням кормів і тарифів на електроенергію.

Українські Національні Новини

Економіка