ukenru
rada-planuye-vregulyuvati-diyalnist-poserednikiv-u-pratsevlashtuvanni-za-kordonom

Рада планує врегулювати діяльність посередників у працевлаштуванні за кордоном

 • 9085 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Верховна Рада планує врегулювати підприємницьку діяльність посередників щодо працевлаштування за кордоном. Парламентарі 229 голосами підтримали у першому читанні відповідний законопроект, передає кореспондент УНН.

Послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном надаються в межах укладених з іноземними суб'єктами господарювання зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про надання посередницьких послуг у сфері працевлаштування з метою сприяння підписанню трудового договору (контракту наймання) відповідно до заявок іноземного роботодавця щодо вільних робочих місць (вакансій). Обов’язковим додатком до зовнішньоекономічного договору (контракту) про надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном є завірений іноземним роботодавцем проект трудового договору.

Трудовий договір укладається державною мовою (однією з державних мов) держави працевлаштування відповідно до законодавства держави працевлаштування. Переклад трудового договору на українську мову та підпис перекладача посвідчуються нотаріально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік українські заробітчани переслали з Польщі майже 100 млрд гривень

Особа, яка має судимість за злочини, передбачені, зокрема статтями 332 кримінального кодексу (незаконне перенаправлення осіб через державний кордон), 364 (зловживання владою та службовим становишем) не може бути фізичною особою підприємцем чи входити до складу керівного органу або наглядової ради чи бути уповноваженим представником юридичної особи, що провадять господарську діяльність з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

До послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном також належать інформаційно-консультаційні послуги (надання інформації або консультацій щодо можливостей працевлаштування, умов та розмірів оплати праці, найменування та місцезнаходження роботодавця, сприяння в отриманні відповідних робочих віз тощо).

Текст реклами про діяльність суб’єкта господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, повинен відповідати вимогам Закону України “Про рекламу”, зокрема містити достовірну інформацію про зазначеного суб’єкта.

Українські Національні Новини

Політика