prezident-serbiyi-zayaviv-scho-ochikuye-na-priskoreniy-vstup-ukrayini-do-yes-cherez-viynu

Президент Сербії очікує на прискорений вступ України до ЄС через війну

 • 471223 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що очікує на прискорений вступ України до Європейського Союзу у зв'язку з повномасштабною війною з росією. За його словами, "великий поворот України на європейський шлях" має відбутися вже у червні цього року, пише УНН з посиланням на інтерв'ю лідера країни телеканалу Pink TV.

Цитата

"Я думаю, що будуть прийняті рішення про терміновий початок переговорів і вступ (України, - ред.) до ЄС, тому що починається конкурс на главу НАТО, а також США створюють особливий блок, який не малий. Це будуть Польща, країни Балтії та Україна - країни, які більші за Францію та Німеччину. Стає зрозуміло, що вони стануть найпотужнішими в Європі та перебуватимуть під прямим керівництвом США", - сказав Вучич.

Деталі

Він висловив думку, що Україні буде "нелегко, точніше майже неможливо" виграти росію у військовому сенсі, тому Київ "розраховує набрати великий імпульс на своєму європейському шляху".

"Ви також можете подивитися в архіві моєї заяви, коли я був у Сочі з путіним, і тоді я сказав, що нам у світі готується багато складного і що я боюся долі світу. Не тому, що путін мені щось сказав. Я зрозумів, що мало статися в Україні. Він мені цього не сказав. Тоді він і трьох хвилин не говорив про Україну. Тоді я зрозумів, що рішення ухвалене", - сказав Вучич.

Нагадаємо

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що стоїть перед "важким вибором", оскільки він переглядає тісні зв'язки своєї країни із москвою.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    За вихідні до Італії прибули понад 3000 мігрантів

     • 331393 переглядiв