peremozhets-konkursu-roby-svoie-masshtabuvav-yahidnyi-biznes

Переможець конкурсу "Роби своє" масштабував ягідний бізнес

 • 33016 переглядiв

Василь Павук розширив свій бізнес з вирощування лохини в Тернополі після перемоги в конкурсі "Зроби своє", використавши приз у розмірі 97 900 грн на придбання необхідного морозильного обладнання. Конкурс підтримав 80 проектів на загальну суму 7,4 млн грн.

Василь Павук із села Шибалин, що на Тернопільщині, масштабував ягідний бізнес завдяки перемозі у конкурсі бізнес-ідей "Роби своє", передає УНН.

Деталі

Василь займається вирощуванням лохини на продаж. Цього року підприємець вирішив взяти участь у конкурсі бізнес-ідей "Роби своє" і його проєкт переміг. Він отримав фінансування у розмірі 97 тис. 900 грн від благодійного фонду "МХП-Громаді".

За ці кошти Василь придбав апарат шокової заморозки та холодильну камеру.

"Це дозволить утримувати ціну на ягоду, оскільки вже є впевненість, що урожай не пропаде", - розповідає підприємець.

За власні кошти він придбав ще одну холодильну камеру, щоб зберігати продукцію. Зараз у нього в обробітку 15 соток, проте підприємець планує розширяти площу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможець конкурсу "Роби своє" розвиватиме кінний спорт та верхову їзду на Сумщині 

Нагадаємо

Наприкінці травня організатори конкурсу бізнес-ідей для підприємців у малих містах та селах "Роби своє" оголосили переможців 2023 року. Цього року благодійний фонд "МХП-Громаді", який був організатором конкурсу, підтримав 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 млн грн. Усього було отримано 615 заявок від малих підприємців з усієї країни. Зокрема, найбільше бізнес-ідеї подавали в Київській (22%), Черкаській (12%), Дніпропетровській (11%), Вінницькій (9%) та Львівській (9%) областях.

Основними критеріями для відбору переможців стали інноваційність проєктів, економічна складова, створення нових робочих місць, соціальна значущість та залучення до бізнесу чи роботи переселенців. Грантову підтримку отримали як чинні бізнеси, що розширюються або релокуються, так і підприємці, які мають бізнес-ідею і тільки шукають фінансування для її реалізації.

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.  

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни за добу поранили ще одного жителя Донеччини

     • 32088 переглядiв