pelosi-poboyuyetsya-scho-nestabilniy-tramp-zavdast-yadernogo-udaru

Пелосі побоюється, що "нестабільний" Трамп завдасть ядерного удару

 • 22721 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі стурбована заходами безпеки, які необхідно вжити, щоб не дати чинному президенту США Дональду Трампу розв'язати війну або нанести ядерний удар. Про це УНН повідомляє з посиланням на CNN.

Про своє занепокоєння вона повідомила в листі до депутатів. За словами Пелосі, відповідні заходи вона обговорювала з головою Об'єднаного комітету начальників штабів ВС США Марком Міллі.

"Цього ранку я розмовляла з головою Об'єднаного комітету начальників штабів Марком Міллі, щоб обговорити можливі запобіжні заходи, щоб не дати нестабільному президенту почати військові дії або отримати доступ до кодів запуску і віддати наказ про нанесення ядерного удару", - написала Пелосі.

Вона назвала Трампа "засмученим" і таким, що перебуває у небезпечному становищі.

"Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб захистити американський народ від його незбалансованого нападу на нашу країну і нашу демократію", - заявила в своєму листі спікер.

Вона також звернулася до конгресменів-республіканців і закликала їх звернутися до Трампа з вимогою залишити посаду негайно.

Нагадаємо, штурм Капітолію прихильниками чинного президента США Дональда Трампа стався 6 січня під час засідання із  затвердження підсумків виборів, на яких перемогу здобув його суперник Джо Байден. Співробітники правоохоронних органів розігнали протестувальників, використавши сльозогінний газ і світлошумові гранати. Під час заворушень загинули п'ять осіб.

Трамп зазнав критики з боку багатьох світових лідерів, а також всередині США. Демократична партія наполягає на відставці Трампа ще до інавгурації Байдена, призначеної на 20 січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Озонова діра над Антарктикою "закрилася"

     • 23920 переглядiв

    Литва судитиме двох росіян за шпіонаж

     • 15026 переглядiв

    Заможні країни викупили більшість доз вакцин проти COVID-19

     • 14912 переглядiв