ukenru
pavlo-kyrylenko-pid-slidstvom-nabu-ta-sap-pochaly-rozsliduvannia-shchodo-pokhodzhennia-statkiv-rodyny-hlavy-antymonopolnoho-komitetu

Павло Кириленко під слідством: НАБУ та САП почали розслідування щодо походження статків родини глави Антимонопольного комітету

 • 30261 переглядiв

САП та НАБУ розпочали кримінальне провадження у справі голови АМКУ Павла Кириленка за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації" у зв'язку з розслідуванням проекту "Схеми".

САП та НАБУ розпочали розслідування за кримінальним провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації". Справу порушили 22 березня через розслідування проєкту "Схеми". Про це пресслужба САП повідомила "Радіо Свобода" у відповідь на їх інформаційний запит, пише УНН.

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективами Національного антикорупційного бюро України за результатами опрацювання інформації оприлюдненої у журналістському розслідуванні програми розслідувань "Схеми" до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.03.2024 внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації – прим. ред.) та ст. 368-5 КК України (незаконне збагачення – прим. ред.).

– йдеться у відповіді прокуратури на інформаційний запит Радіо Свобода.

Деталі

У виданні зазначили, що справу щодо Кириленка порушили 22 березня – наступного дня після виходу матеріалу "Схем" (Радіо Свобода). Досудове розслідування ведуть детективи Національного антикорупційного бюро України. Зауважимо, що мінімальна санкція ст. 366-2 Кримінального кодексу "декларування недостовірної інформації" передбачає штраф, максимальна – позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Покарання за ст. 368-5 Кримінального кодексу "незаконне збагачення" передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Справу "ВіЕйБі Банку" скерували до суду: у привласненні 1,2 млрд грн судитимуть Олега Бахматюка та його родичку25.03.24, 18:45 • [views_0]

Нагадаємо

На минулому тижні УНН повідомляв,  що вийшов матеріал проєкту "СХЕМИ", в якому журналісти-розслідувачі розповіли що родичі голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Павла Кириленка за останні чотири роки, особливо у період його головування Донецькою областю, придбали нерухомості на суму близько 70 мільйонів гривень, що виглядає непропорційно його офіційним доходам. Йдеться про великий маєток, дві земельні ділянки, два кросовери, три квартири з паркомісцями в Києві та апартаменти в преміальному ЖК в Ужгороді.

Тетяна Салганік

Політика