okupanti-vchinili-u-buchi-ta-rayoni-ponad-9-tis-voyennikh-zlochiniv-ofis-genprokurora

Окупанти вчинили у Бучі та районі понад 9 тис. воєнних злочинів - Офіс Генпрокурора

 • 239258 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. За 33 дні російської окупації в Бучанському районі на Київщині вчинено більш як 9000 воєнних злочинів. Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін, якого цитує преслужба Офісі Генпрокурора, пише УНН.

Цитата

«За 33 дні окупації в Бучанському районі було вчинено більш як 9000 воєнних злочинів. Жахливі цифри… Понад 270 злочинів щодня. Понад 1400 мирних мешканців було вбито. Багато з них - закатовано. Серед загиблих - 37 дітей. Ще 52 дітей було поранено», - повідомив Костін.

За його словами, за цей рік органи прокуратури повідомили про підозру майже сотні військових рф.

«До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 35. Серед них - генерал-полковник, командувач Центрального військового округу рф, який безпосередньо керував окупацією Сумської, Чернігівської та Київської областей. До 12 років позбавлення волі засуджено двох військовослужбовців рф за незаконне позбавлення волі цивільних і мародерство», - зазначив Костін.

Він переконаний, що всі ці злочини - не випадковість.

«Це частина спланованої стратегії росії, спрямованої на знищення України як держави та українців як нації. Ми не зупинимося, поки всі організатори та виконавці воєнних злочинів не отримають вироки. Сьогодні проводимо черговий раунд дискусій з міжнародними партнерами, присвячений розбудові мережі всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини», - розповів Костін.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський до річниці звільнення Бучі у Київській області заявив, що місто є символом звірств армії росії.

Правоохоронці ідентифікували 91 військового рф, причетного до воєнних злочинів у Бучі під час окупації Київської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Фінляндія приєднається до НАТО найближчими днями - Генсек

     • 217375 переглядiв

    Комісія Мінкульту повернеться до Лаври в понеділок - ЗМІ

     • 349814 переглядiв

    ВАКС оголосив в розшук нардепа Шахова

     • 301728 переглядiв