noviy-kodeks-povedinki-yevrokomisariv-scho-oprilyudnyuvatimut-ta-deklaruvatimut

Новий кодекс поведінки єврокомісарів: що оприлюднюватимуть та декларуватимуть

 • 11504 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Учора, 31 січня, Єврокомісія прийняла новий кодекс поведінки єврокомісарів. Про підготовку такого кодексу раніше заявив Президент Юнкер у своїй промові про стан союзу. Нові правила кодексу поведінки для єврокомісарів встановлюють найвищі етичні стандарти в Європі, передає УНН із посиланням на прес-службу представництва ЄС.

Основні положення вдосконаленого кодексу поведінки:

- Новий кодекс поведінки розширює з 18 місяців до двох років період, протягом якого колишні єврокомісари не можуть займати посади в приватних структурах, відповідно до пропозиції Президента Юнкера від листопада 2016 року. Для Президента Єврокомісії цей період становить три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія взяла до відома "кремлівський список" США

- Новий кодекс поведінки вперше визначає, що таке “конфлікт інтересів”. Також він встановлює принцип, відповідно до якого Єврокомісари не лише мають уникати конфлікту інтересів, але й ситуацій, які можуть виглядати як такий конфлікт.

- Єврокомісари матимуть декларувати інвестиції понад 10 тис. євро, незалежно від можливості конфлікту інтересів. У випадку виникнення конфлікту інтересів щодо якогось із активів єврокомісара, Президент зможе вимагати їх вилучення або розміщення в сліпий трастовий фонд.

- Кожні два місяці буде публікуватись інформація щодо транспортних витрат кожного єврокомісара. Вперше такі дані стануть публічними в лютому 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія подасть до суду на Польщу через закон про авторське право

- У виконанні кодексу Коледжу допомагатиме новий Незалежний етичний комітет з посиленим статусом.

Нагадаємо, 7 лютого Європарламент має погодити оновлення Рамкової угоди між Європейським Парламентом та Єврокомісією. В результаті, єврокомісари можуть брати участь у виборах до Європарламенту як кандидати без потреби брати відпустку, відповідно до пропозиції Президента Юнкера від листопада 2016 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Названо найдорожчі винні лоти на аукціонах 2017 року

     • 8052 переглядiв

    Випуск новин станом на 21 годину 1 лютого

     • 4804 переглядiв

    Україна скоротила виробництво олії і тваринних жирів

     • 13479 переглядiв

    Легендарний екс-боксер Мейвезер анонсував двобій в ММА

     • 34944 переглядiв

    Білорусь нарощує споживання алкоголю

     • 11532 переглядiв