nbu-zberig-oblikovu-stavku-na-rivni-25

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 25%

 • 142397 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Національний банк України повідомив, що зберіг облікову ставку на рівні 25% - вважає такий рівень достатнім для контролю за інфляцією та курсом, пише УНН.

Цитата

"Правління Національного банку України ухвалило рішення залишити облікову ставку на рівні 25% річних. Такий рівень облікової ставки за поточних умов є достатнім для збереження курсової стабільності та керованості інфляційними процесами", - повідомили у регуляторі.

Деталі

Водночас, зазначили у Нацбанку, для виконання зазначених завдань "актуальними є заходи з посилення монетарної трансмісії та подальшого підвищення привабливості гривневих активів, які наразі опрацьовує Національний банк".

Також у Нацбанку зауважили, що працюють над "мінімізацією негативного впливу від емісійного фінансування бюджету на інфляцію та валютний ринок".

Така облікова ставка, повідомили у НБУ, відповідає базовому сценарію макроекономічного прогнозу, який передбачає її збереження на такому рівні щонайменше до II кварталу 2024 року.

"Національний банк готовий за потреби підвищити ключову ставку понад поточний рівень і застосовувати додаткові заходи для захисту міжнародних резервів і збереження керованості інфляційних процесів", - зазначили у регуляторі.

Також у НБУ вказали, що:

  • Інфляція і далі зростає, але дещо повільніше, ніж прогнозував Національний банк.
  • Важливою передумовою стабільного функціонування економіки в умовах війни є прогрес у співпраці з міжнародними партнерами, у тому числі МВФ.
  • Ключовим ризиком для економічного розвитку залишається триваліший термін повномасштабної військової агресії росії проти України.

Довідково

Облікова ставка визначає відсоток, під який банки можуть отримати кошти (рефінансування) від центробанку, і впливає на відсоток, під який банки дають кредити.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    НБУ зберіг облікову ставку на рівні 25%

     • 142397 переглядiв

    Ранковий удар по Харкову: голова ОВА показав руйнування

     • 156507 переглядiв