ukenru
natsbank-vvazhaye-za-dotsilne-pochati-peregovori-z-mvf-schodo-novoyi-programi-vzhe-voseni

Нацбанк вважає за доцільне почати переговори з МВФ щодо нової програми вже восени

 • 9220 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Національний банк України вважає за доцільне почати переговори з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми, яка знадобиться після завершення програми Stand-by, вже восени цього року. Про це повідомив голова Нацбанку Яків Смолій на прес-брифінгу у Києві, передає кореспондент УНН.

"Вважаю, що Україна повинна ініціювати нову програму з МВФ, про яку ми можемо починати говорити восени після завершення чергового перегляду (чинної програми – ред.) і повернутися до відновлення більш довгострокової співпраці з МВФ та іншими фінансовими організаціями", - сказав Смолій.

За його словами, продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом є запорукою, в першу чергу, макроекономічної стабільності та підтримки ліквідності поточного рахунку для обслуговування зовнішнього боргу, що зумовлює комфортну співпрацю зі Світовим банком, Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейською комісією.

До слова, 14-ти місячна програма Stand-by закінчується на початку 2020 року. Вона була розрахована на перехідний період під час подвійних, президентських та парламентських, виборів для підтримки України та на забезпечення певного рівня золотовалютних резервів.

При цьому він додав, що за умовами програми Stand-by, Україна цього року може отримати ще два транші кредиту по 1,3 млрд дол. за результатами перегляду в травні та в листопаді.

Як повідомляв УНН, Нацбанк очікує прибуття Місії МВФ, згідно з планом, у середині травня.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд здійснить перегляд програми Stand-by на початку літа цього року.

Українські Національні Новини

Політика