na-kharkivschini-stavsya-vitik-solyanoyi-kisloti-vnaslidok-dtp

На Харківщині стався витік соляної кислоти внаслідок ДТП

 • 23036 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У п'ятницю о 15:26 на 86 км автошляху "Харків-Перещепіно", що у Красноградському районі Харківської області сталася дорожньо-транспортна пригода. За попередніми даними, водій вантажного автомобіля Mercedes-Benz під час обгону допустив зіткнення з вантажівкою МАЗ, що перевозила 17 кубових ємностей з розчином соляної кислоти. Про це повідомляє УНН з посиланням на ДСНС і поліцію області.

Від удару з двох ємностей почався витік хімічної рідини на проїжджу частину.

У поліції області повідомили, що постраждалих внаслідок ДТП немає. Інформація зареєстрована у Єдиному обліку заяв і повідомлень Красноградського відділу поліції.

Після отримання повідомлення про подію на місце аварії прибули рятувальники з 43-ї Державної пожежно-рятувальної частини на автоцистерні та аварійно-рятувальному автомобілі у складі 7 чоловік особового складу ДСНС.

Крім того, до місця події направлені спеціальний хімічний підрозділ аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Харківській області та пересувна хімічна лабораторія Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Для нейтралізації та зменшення концентрації парів соляної кислоти у повітрі підрозділом ДСНС подано розпилений розчин води. Органами місцевого самоврядування організовано підвіз соди, що використовувалася для подальшої нейтралізації розлитої хімічної речовини.

Станом на 18:20, ліквідовано витік з ємкостей, лабораторією проведено заміри повітря, перевищень гранично допустимих концентрацій немає.

Нагадаємо, на Полтавщині сталася смертельна ДТП за участі поліцейських.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині стався витік соляної кислоти внаслідок ДТП

     • 23036 переглядiв

    Світоліна візьме участь у виставковому турнірі в Німеччині

     • 11848 переглядiв

    Адаптивний карантин – це ноу-хау України, - Шмигаль

     • 26302 переглядiв

    Угорщина залишає закритим кордон з Україною

     • 33735 переглядiв

    "Слуга народу" Лерос придбав на карантині Mercedes

     • 26344 переглядiв