na-dorogakh-frantsiyi-pochav-kursuvati-bezpilotniy-avtobus

На дорогах Франції почав курсувати безпілотний автобус

 • 15701 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. У Франції з'явився перший у Європі безпілотний автобус. Він може їздити без водія дорогами загального користування. Про це повідомляє УНН з посиланням на CVBJ.

Деталі

Компанія EasyMile отримала дозвіл на перевезення пасажирів дорогами загального користування без водія. Автобус може експлуатуватись без присутності оператора.

Відомо, що EasyMile EZ10 став першим безпілотним автобусом у Франції. Він проходив випробування у понад 400 місцях по всьому світу, включаючи кампус університету Мадрида.

З початку грудня 2021 року EasyMile EZ10 перевозить студентів медичним кампусом Oncopole в Тулузі. По ньому вільно пересуваються інші автомобілі, мотоцикли, електросамокати та пішоходи. Проте це не заважає автобусу курсувати за маршрутом без водія з максимальною швидкістю 40 км/год.

Повідомляється, що EasyMile EZ10 розрахований на перевезення 12 пасажирів. У ньому встановлені лідар, GPS-трекер, вимірювач відстані, а також камери та датчики, що генерують тривимірне зображення всього, що відбувається навколо. Програмне забезпечення самостійно визначає, що робити, якщо автобус натрапить на перешкоду.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На дорогах Франції почав курсувати безпілотний автобус

     • 15701 переглядiв

    Президент призначив Андрія Юраша послом України у Ватикані

     • 21817 переглядiв

    З 15 грудня у Києві три дні не курсуватиме міська електричка

     • 32322 переглядiв

    Компанія Nike представила кросівки для віртуального Всесвіту

     • 26180 переглядiв