mzs-zapustilo-konkurs-na-posadu-direktora-ukrayinskogo-institutu

МЗС запустило конкурс на посаду директора Українського інституту

 • 9182 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Міністерство закордонних справ України запустило конкурсну процедуру на посаду директора Українського інституту. Таку інформацію оприлюднили 15 січня на сторінці відомства у Facebook, передає УНН.

У МЗС зазначили, що процедура конкурсу складатиметься з п’яти етапів. На першому протягом 15 днів МЗС прийматиме пропозиції до складу конкурсної комісії, яка обиратиме директора Українського інституту.

На другому етапі конкурсна комісія складатиметься з дев’яти членів. Відбір шести членів конкурсної комісії МЗС делегує експертній комісії з числа осіб, які мають високу репутацію у сфері культури, комунікацій, іміджу та презентації України у світі, ще трьох членів комісії Міністр закордонних справ призначає особисто.

Третім етапом МЗС на підставі рішення конкурсної комісії оголошує відкритий конкурс на посаду директора Українського інституту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС розповіли деталі про новостворений Український інститут

Четвертий - комісія здійснить відбір кандидатів на посаду директора Українського інституту шляхом оцінювання презентацій програм розвитку Інституту та проведення співбесіди з кожним кандидатом окремо.

На останньому етапі конкурсу комісія має внести пропозиції МЗС щодо призначення директора Українського інституту, після чого МЗС спільно з Наглядовою радою Інституту прийматиме рішення щодо призначення директора Установи.

Зазначимо, 9 лютого Міністр закордонних справ України Павло Клімкін презентував бачення та напрацювання МЗС щодо Українського інституту – установи, яка презентуватиме Україну за кордоном.

Мета створення Інституту – розуміння сучасної України і зростання довіри до України у міжнародному інтелектуальному і культурному середовищі.

Як повідомляв УНН, 21 червня Кабінет міністрів України схвалив проект розпорядження про створення державної установи “Український інститут”.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Лотерея збагатила американця на 5 млн доларів

     • 11380 переглядiв

    У Львові загорівся склад лако-фарбових матеріалів

     • 10876 переглядiв

    Випуск новин станом на 13 годину 15 січня

     • 5744 переглядiв

    У Міноборони розповіли про стан двох поранених бійців АТО

     • 10609 переглядiв