kriminalna-vidpovidalnist-za-rosiyskiy-pasport-v-ukrayini-pidgotuvali-zakonoproyekt

Кримінальна відповідальність за російський паспорт: в Україні підготували законопроєкт

 • 275302 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. В Україні підготували законопроєкт щодо кримінальної відповідальністі за отримання російського паспорта на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, інформує УНН.

Цитата

"Міжнародне гуманітарне право забороняє примушувати жителів окупованої території присягати на вірність державі-супротивнику. Ворожа паспортизація, тиск з метою нав’язування паспорта російської федерації – абсолютно неправомірні та протизаконні", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За участі представників Офісу генерального прокурора, Служби безпеки України, Мінреінтеграції, правозахисників та нардепів підготовлено законопроєкт, який вводить кримінальну відповідальність за:

• набуття громадянства або отримання паспорта держави-агресора державними посадовцями або представниками місцевого самоврядування за відсутності ознак державної зради;

• пропаганду, публічні заклики, примушування до цього;

• обмеження прав людей, які не отримали громадянства або паспорта держави-агресора.

Як зазначили, отримання російського паспорту на тимчасово окупованих територіях виправдане тоді, коли людина за допомогою цього "документу" намагається через росію та треті країни повернутися в Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У США готуються застосувати невипробуваний метод страти

     • 348640 переглядiв