kobolyev-povyazav-zaluchennya-partneriv-u-gts-iz-protidiyeyu-pivnichnomu-potoku-2

Коболєв пов'язав залучення партнерів у ГТС із протидією "Північному потоку-2"

 • 10569 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Збереження можливості залучити партнерів до капіталу оператора ГТС України є вагомим аргументом проти будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", яким Росія збирається постачати газ в обхід України. Про це написав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"На трьосторонніх перемовинах щодо транзиту газу територією України після 2019 року російська сторона піднімала питання надання дозволу для завершення будівництва Північного потоку 2. Це питання піднімалось в двосторонньому форматі, де українська сторона не була присутня, але, як мені повідомили джерела з ЄК, серед аргументів Газпрому була одна цікава теза: "Наш проект (тобто ПП2), не тільки суто комерційний, але й цілком проєвропейський, бо в ньому є європейські компанії-партнери. Ми готові ділитись прибутками від транспортування газу з вами", - написав Коболєв.

За його словами, "саме тому дуже важливо розуміти перед голосуванням за проект закону 2239-1: збереженя вікна для залучення партнера в капітал оператора ГТС - наш вагомий аргумент проти ПП2".

"Ми не можемо програти конкурентну боротьбу за європейських партнерів з Газпромом. Навіть на рівні декларацій. Дуже сподіваюсь, нас почують", - підсумував він.

Нагадаємо, напередодні, 28 жовтня, у Брюсселі відбулися тристоронні переговори (Україна-Росія-Єврокомісія) щодо транзиту газу з 2020 року. У ЄК висловили розчарування за підсумками перемовин.

За підсумками зустрічі у Нафтогазі вказали, що відносини між оператором ГТС України та російським Газпромом мають відповідати вимогам європейського енергетичного законодавства.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Українців попередили про слабку видимість через туман

     • 10755 переглядiв

    В Україну йде похолодання: сьогодні до 16 градусів

     • 12826 переглядiв

    Світові ціни на нафту знизилися

     • 9630 переглядiв

    У Дніпрі на маслозаводі стався вибух та послідуюча пожежа

     • 26649 переглядiв

    ООС: бойовики 16 разів обстріляли українські позиції

     • 11851 переглядiв