khvoriy-na-difteriyu-kiyanin-perebuvaye-v-zadovilnomu-stani

Хворий на дифтерію киянин перебуває в задовільному стані

 • 8037 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Хворий на дифтерію 9-тирічний киянин наразі перебуває в задовільному стані, його лікують в стаціонарі. Про це повідомила завідуюча відділенням для лікування хворих з інфекційним ураженням нервової системи Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні Наталя Чемеркіна під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Стан хлопчика задовільний. Йому проведений курс антибактеріальної терапії і будуть відбиратись контрольні мазочки всі. Він перебуває в контрольній палаті", - зазначила Чемеркіна.

За її словами, хворий потрапив до лікарні вже із нормальною температурою. Він був госпіталізований до стаціонару лише тому, що аналіз на дифтерію виявився позитивний.

При цьому директор комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги Дарницького району м. Києва" Юрій Сміщук повідомив, що дитина захворіла 16 жовтня, а 18 жовтня мама з хворим звернулись до лікарів.

Лікар-педіатр діяла, згідно з протоколами, призначила лікування, взяла мазочки на дослідження.

"На той час в дитини була клініка ангіни, 39 температура. В понеділок, 21-го, згідно з нашою інструкцією, оглянули дитину, стан дитини покращився, і картина була заспокійлива, але 22-го ми отримали результати. Діючи на випередження, дитину, згідно з інструкціями, ми направили в стаціонар, було надано екстрене повідомлення в лабораторний центр, запустився весь механізм не тільки по роботі з хворою дитиною, а й в роботі з вогнищем", - додав медик.

Нагадаємо, у Києві захворів один з учнів ліцею №303, який не мав щеплення через відмову батьків.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Хворий на дифтерію киянин перебуває в задовільному стані

     • 8037 переглядiв

    Житлові будинки в Україні опалюються вже у 13 областях

     • 10098 переглядiв

    Німеччина вимагає негайного звільнення журналіста Асєєва

     • 9694 переглядiв

    НБУ відкликав ліцензію в "Укрсоцбанку"

     • 11917 переглядiв