gvardiya-nastupu-zayavki-na-vstup-do-prikordonnogo-pidrozdilu-staleviy-kordon-podali-ponad-dvi-tisyachi-dobrovoltsiv

“Гвардія наступу”: заявки на вступ до прикордонного підрозділу “Сталевий кордон” подали понад дві тисячі добровольців

 • 833226 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Наступальний підрозділ прикордонної бригади у межах проекту “Гвардія наступу” формується у системі Міністерства внутрішніх справ. Спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телеканалу FREEDOM розповів про формування підрозділу “Сталевий кордон”, куди було подано понад дві тисячі заявок від добровольців, передає УНН.

Цитата

“Ці бригади – це посилення Сил оборони загалом. Настав час повертати своє та вийти на міжнародно визнані кордони. Якщо говорити про підрозділ Прикордонної Служби України, який формується в системі МВС – це підрозділ “Сталевий кордон”. Зазначу, що кістяк становлять підрозділи, які виконували завдання на сході нашої країни й обороняли кордон від агресора. На даний момент до нашого підрозділу подано понад дві тисячі заяв. Ми бачимо, що люди активно приходять, щоб вступити до лав Прикордонної служби саме до цього підрозділу. Ми чекаємо добровольців”, – заявив він.

Деталі

За словами спікера, заклик до лав таких формувань не є класичною мобілізацією, коли просто вручають повістку та мобілізують для захисту країни. Демченко пояснює, що це підрозділи, які формують виключно з добровольців, що може бути і на контрактній основі для проходження подальшої військової служби, і в рамках мобілізації, але на добровільній основі для того, щоб люди були мотивовані вигнати ворога з нашої країни. 

У підрозділі проводять необхідну підготовку для кожного, хто вступить до його лав.

Кожен військовослужбовець матиме все із забезпечення, що йому необхідно в рамках законодавства, включаючи озброєння та екіпірування.

“За озброєнням можу відзначити, що у цьому підрозділі є також окремий підрозділ та мінометні розрахунки, підрозділи авіарозвідки, артилерійські розрахунки, також протиповітряна оборона, та підрозділи, які мають на озброєнні протитанкові засоби. Все це буде поставлено в цей підрозділ, і кожен за напрямом виконання завдань за тією позицією, на яку вони прийдуть – будуть розпоряджатися всім для того, щоб знищувати ворога”, – додав він.

Щодо підготовки, Демченко зазначає, що вона триватиме необхідну кількість часу, щоб у кожного були потрібні навички. Крім того, у підрозділі буде необхідна кількість інструкторів.

“Переваги комусь ми не даємо, тому що людина має відповідати необхідним умовам для проходження військової служби, і за здоров'ям має відповідати. Також проводитимуться тестування, і тільки після того, як людина відповідатиме всім вимогам – вони потраплятимуть у ДПСУ”, – зазначає Демченко.

Як і підрозділи “Сталева кордон”, так інших підрозділів ДПСУ, фінансування відбувається за державний кошт. Крім того, очікується підтримка міжнародних партнерів та волонтерів, що може забезпечити форму.

“Що стосується зброї – це робиться з допомогою державних програм, або ж купівля за бюджетні кошти необхідного озброєння для підрозділу. Тому зазначу, що насичення цього підрозділу і зброєю та іншими засобами проходитиме за допомогою всіх можливих напрямів, не заборонених законом”, – додав речник.

Додамо

До "Гвардії наступу", яка буде орієнтована на звільнення території, вже подали заявки понад 8 тисяч добровольців.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Над Києвом було збито 10 ракет

     • 680275 переглядiв