fabrikuvav-kriminalni-provadzhennya-na-bukovini-zatrimano-politseyskogo

Фабрикував кримінальні провадження: на Буковині затримано поліцейського

 • 192026 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Керівник слідчого відділення районного підрозділу Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області був затриманий за вимагання хабаря в розмірі 40 тисяч євро в обмін на відмову від притягнення до кримінальної відповідальності місцевої мешканки, повідомляє СБУ, передає УНН.

Деталі

Посадовець вимагав хабар у розмірі 40 тисяч євро у місцевої жительки за не притягнення її до кримінальної відповідальності та закриття "справи ухилянтів".

Співробітники спецслужб задокументували одержання посадовцем першої частини неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч євро. Після цього правоохоронці затримали зловмисника у Чернівцях під час передачі йому другої частини хабаря поблизу будинку потерпілої.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди, вчинене в особливо великому розмірі службовою особою).

За цією статтею можливе покарання до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Розслідування продовжується для встановлення всіх обставин злочину, включно з можливою причетністю керівництва регіонального підрозділу Національної поліції до корупційної схеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 35 тис. доларів пропонував “відмазати” від тюрми: СБУ на хабарі затримала заступника голови Одеської ОВА

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    росія розширює виробництво дронів "Ланцет" - Юсов

     • 177806 переглядiв

    Spotify підвищує вартість преміальної підписки для мільйонів

     • 585680 переглядiв

    Нардеп Арістов подав заяву про складання повноважень

     • 226264 переглядiв