ukenru
ekspert-rozpoviv-chim-davos-mozhe-dopomogti-ukrayinskim-fermeram

Експерт розповів, чим Давос може допомогти українським фермерам

 • 13564 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Сама по собі участь українських аграріїв на Всесвітньому економічному форумі є хорошим шансом заявити про себе на весь світ. Про це в коментарі УНН заявив економічний експерт Андрій Блінов.

"Якщо говорити про аграрний бізнес, який сьогодні приносить майже половину валютної виручки в країну, очевидно, що він зараз активно використовує нові технології. Україна зараз входить в десятку країн, які виробляють безпілотники і подібні пристрої. Це активний розвиток ІТ-технологій. Думаю, що в Давосі українські аграрії будуть представляти перетин сучасних технологій, технології натурального або зеленого виробництва", - зазначив він.

За його словами, дискусійні панелі в Давосі також можуть стати ефективним майданчиком для переговорів між українськими аграріями, владою і міжнародними інвесторами. Особливу увагу на економічному форумі варто приділити українським виробникам тваринницької продукції, вважає експерт.

"Було б добре, щоб Давос тим чи іншим способом дав поштовх тваринництву", - сказав А.Блінов.

Нагадаємо, 23 січня в Давосі відбудеться дискусійні панель з питань агрополітики в Україні. Мета заходу - привернути увагу світових гравців до України, представити можливості українського агробізнесу і ввести Україну в пул світових інноваторів. Серед спікерів в Давосі заявлені Генеральний директор агрохолдингу ІМК Алекс Ліссітса та Голова правління МХП (ВАТ "Миронівський хлібопродукт") Юрій Косюк.

Українські Національні Новини

Економіка