derzhduma-rf-pidtrimala-sanktsiyi-proti-gruziyi

Держдума РФ підтримала санкції проти Грузії

 • 6920 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Держдума Російської Федерації на пленарному засіданні одноголосно прийняла постанову про заяву "Про можливі додаткові економічні заходи в зв'язку з антиросійськими провокаціями в Грузії". Про це повідомляється на офіційному сайті установи, передає УНН.

"У зв'язку з продовженням недружніх дій Державна Дума рекомендує Уряду РФ розглянути доцільність застосування щодо Грузії спеціальних економічних заходів, передбачених Федеральним законом "Про спеціальні економічні заходи і примусові заходи", і внести відповідні пропозиції Президенту РФ", - сказано в документі.

"Ми вважаємо неприпустимими образи на адресу нашої країни, погрози на адресу наших громадян, образу нашого Президента", - підкреслив голова Держдуми В'ячеслав Володін.

Він пояснив, що мова йде, в першу чергу, про заборону на ввезення в Росію грузинських вин і води, а також на обмеження грошових переказів з Росії до Грузії. За словами Володіна, на сьогодні за обсягом грошових переказів Росія займає перше місце, за минулі два роки обсяги переказів зросли в півтора раза і за минулий рік склали 641 млн доларів США.

"Це дуже великі кошти. Якщо взяти і об'єднати перерахування цих коштів з тими доходами, які отримує Грузія від продажу вина та води на території Росії, а також від перебування наших туристів, вийде близько 10% від внутрішнього валового продукту, який Грузія в цілому отримує як держава", - заявив голова Держдуми.

Нагадаємо, що одним з основних приводів введення нових санкцій Росії проти Грузії послугував інцидент із ведучим грузинського телеканалу, який обклав Володимира Путіна російським матом.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Держдума РФ підтримала санкції проти Грузії

     • 6920 переглядiв

    У Чорнобильській зоні спіймали сталкерів із Казахстану

     • 9206 переглядiв

    Забудовник показав роботи зі зведення ЖК “Медовий”

     • 15194 переглядiв