ukenru
de-toy-megaprofesionalizm-naftogazu-vereschuk-prokomentuvala-skandalni-premiyi-vitrenka

"Де той мегапрофесіоналізм Нафтогазу?": Верещук прокоментувала скандальні премії Вітренка

 • 17040 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Кандидат в міністри енергетики Юрій Вітренко відмовився повертати державі скандальні 4 млн доларів премій, отриманих від НАК “Нафтогаз”. Про це заявила народний депутат від “Слуги народу” Ірина Верещук в кулуарах Верховної Ради, передає УНН.

Цитата:

“Чотири мільйони доларів, які ми просили, вимагали, пропонували пану Вітренко залишити в державному бюджеті, таки потраплять у його кишені. Премії, ще раз наголошую.

Можливо, я б проголосувала за нього, але я поцікавилася, чи дійсно його роль настільки важлива в даному випадку (виграш арбітражу проти Газпрому – ред.), щоб отримувати такі преміальні і з легким сердцем пояснювати це суспільству”, - наголосила Верещук.

Деталі

Вона також дізналася, що загальна сума гонорару юристам за супроводження справи проти Газпрому сягнула 1,2 млрд грн.

“Я поцікавилася, скільки отримали юристи у сукупності, бо ця справа тривала декілька років. Закордонні юристи, яких найняла держава Україна в особі НАК “Нафтогаз”, у тому числі й пан Вітренко, напевно, мав до цього причетність, (отримали — ред.) грошей за перемогу в Стокгольмі... 1,2 мільярда гривень. До чого тут такі преміальні? Де той мегапрофесіоналізм менеджерів НАК “Нафтогазу”? Навіть найкращих, навіть дійсно професіоналів. Один мільярд ми витратили, щоб виграти в Стокгольмі на юристів”, - зауважила Верещук.

Що було раніше

21 грудня Юрій Вітренко став виконувачем обов’язків міністра енергетики.

До цього, Верховна Рада України 17 грудня не підтримала призначення Юрія Вітренка першим віце-прем’єр-міністром — міністром енергетики України. Відповідне рішення підтримали тоді лише 186 народних депутатів України.

Пізніше голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зробив заяву, що Вітренко призначили в.о. в обхід Верховної Ради.

Отримавши крісло міністра, хоч і з приставкою в.о., Вітренко в перші тижні своєї роботи опинився в центрі “тарифної кризи”, вихід з якої шукають досі. І відміна пільгової ціни на електроенергію за перші 100 кВт-год — лише верхівка асйберга.

На крайньому засіданні фракції "Слуги народу" в.о. міністра енергетики Юрію Вітренку запропонували віддати 4 млн доларів премії від НАК “Нафтогаз” на благодійність, але він відмовився

Українські Національні Новини

Політика