cherez-koronavirus-v-sviti-363-mln-uchniv-i-studentiv-ne-mayut-dostupu-do-osviti

Через коронавірус в світі 363 млн учнів і студентів не мають доступу до освіти

 • 14817 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Згідно з даними, опублікованими ЮНЕСКО, в даний час криза через коронавірус зачіпає близько 363 мільйонів учнів у всьому світі, від дошкільнят до учнів старших класів, в тому числі 57,8 мільйонів студентів вищих навчальних закладів. Про це повідомляє УНН з посиланням на ЮНЕСКО.

Таким чином, в зв'язку з епідемією коронавірусу COVID-19 кожен п'ятий учень в світі позбавлений доступу до шкільної освіти, а кожен четвертий - до вищої освіти.

Влада 15 країн прийняла рішення закрити школи по всій країні, а в 14 країнах було здійснено закриття шкіл на місцевому рівні. Таким чином, закриття шкіл торкнулося Азії, Європи, Близького Сходу і Північної Америкт.

"Ми вступаємо на незвідану територію і працюємо з країнами над пошуком високотехнологічних, низькотехнологічних і нетехнологічних рішень для забезпечення безперервності процесу навчання", - заявила генеральний директор ЮНЕСКО Одре Азула.

З метою координації глобальних заходів реагування, ЮНЕСКО оголосила про створення надзвичайної цільової групи ЮНЕСКО-COVID19, яка підтримуватиме заходи реагування на національному рівні і ділитиметься ефективними заходами політики, приділяючи особливу увагу найбільш вразливим країнам.

Раніше повідомлялося, що 290 мільйонів учнів не відвідують школу через епідемію COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство