chas-vidpovidati-na-kremlivskiy-spisok-poki-ne-nastav-mzs-rf

Час відповідати на "кремлівський список" поки не настав – МЗС РФ

 • 12092 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. У МЗС РФ вважають, що для відповіді на так званий “кремлівський список” США поки не настав час. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Сергій Рябков в інтерв’ю виданню “Известия”, передає УНН.

За словами Рябкова, протягом року правління нової адміністрації США, Кремль неодноразово робив конкретні кроки з вирішення гострих питань-“подразників” і формування нового порядку денного.

На думку заступника міністра, бізнес ряду країн, включаючи США, зацікавлений в подоланні кризи в стосунках двох держав, їм потрібні нормальні умови для взаємовигідної роботи.

“Але для цього потрібно не нагнітати обстановку, а спокійно займатися поточними справами”, - сказав він.

Рябков зазначив, що Росія сприймає американську санкційну політику як “невиправдану, нелегітимну і контрпродуктивну”.

За його словами, “кремлівський список” є лише однією зі спроб Вашингтона “натиснути” на Росію.

“Відповідно ми не женемося в цій ситуації за суворою дзеркальністю і на шкоду собі діяти не будемо. Є ефект суспільно-політичної консолідації і економічного зосередження від безперервних спроб США застосовувати санкції в геополітичній боротьбі з сучасною Росією. Відповідати будемо, коли і якщо наш президент, наше керівництво, оцінивши сукупність факторів, прийде до висновку, що цей момент настав”, - розповів заступник голови російського МЗС.

Він нагадав, що раніше Росія призупинила дію трьох угод з США в ядерній сфері та офіційно повідомила Вашингтон про те, що це було зроблено у відповідь на політику, яку проводила попередня адміністрація по відношенню до РФ.

“Тобто у нас вже був задіяний цілий ряд засобів і способів матеріальної - не риторичної - реакції на такі кроки. І в нашому арсеналі подібні заходи залишаються. Але їх можливе застосування - предмет окремого політичного рішення. Воно якщо буде прийматися, то по всій сукупності обставин”, - додав Рябков.

Нагадаємо, 30 січня Міністерство фінансів США представило Конгресу “кремлівську доповідь”, яка містить 210 імен.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Євросоюз збільшив закупівлю української агропордукції на 37%

     • 5269 переглядiв

    Випуск новин станом на 15 годину 5 лютого

     • 5263 переглядiв

    У Сирії атакували будівлі двох лікарень

     • 7720 переглядiв