ukenru
bakhmatyuk-provodiv-reyestratsiyni-diyi-svoyikh-krimskikh-kompaniy-pislya-aneksiyi-pivostrova-minyust

Бахматюк проводив реєстраційні дії своїх кримських компаній після анексії півострова - Мін'юст

 • 5584 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. У Міністерстві юстиції України підтвердили кримську реєстрацію компаній Олега Бахматюка "Чернишевське" та “Аграрно-торгова фірма Макон і компанія” та водночас підтвердили реєстраційні дії по них вже після анексії півострова, передає УНН.

Так, за даними Мін'юсту, станом на 6 листопада 2019 року компанія "Чернишевське" знаходиться у селі Чернишеве Автономної Республіки Крим (АРК), компанія "Аграрно-торгова фірма Макон і компанія" - у місті Красноперекопськ, АРК.

Вказані компанії мали можливість перереєструватися на будь-яку територію України, додали у Мін'юсті. Однак обидві лишилися в Криму. Більше того, останні реєстраційні дії компаній проводилися після анексії півострову: 30 липня 2015 року щодо "Чернишевське" та 22 травня 2015 року щодо "Аграрно-торгова фірма Макон і компанія".

При цьому, у міністерстві не пояснили факт подвійної реєстрації вищезазначених компаній.

Нагадаємо, згідно з українським реєстром юросіб, "Чернишевське" та “Аграрно-торгова фірма Макон і компанія” входять до групи компаній "Укрлендфармінг", бенефіціаром якої є український бізнесмен Олег Бахматюк.

Водночас, Єдиний державний реєстр юридичних осіб Росії теж містить інформацію про вказані компанії. Однак там зазначено, що з 2018 року засновником цих кримських компаній – "Чернышевское" та "Аграрно-торговая фирма Макон и Компания" – є кіпрська компанія "Менітум Трейдінг Лімітед". Остання до листопада 2017 року була засновником ще однієї компанії з групи "Укрлендфармінг " - "Агротермінал Констракшин".

Додамо, що "Укрлендфармінг" у відповідь на запит УНН зв'язок із російськими компаніями не підтвердив, але пояснити подвійну реєстрацію не зміг.

Раніше УНН повідомляв, що з 2014 по 2018 рік компанія "Чернышевское" показала 1 млрд 114,5 млн руб. (420,5 млн грн) виручки

Українські Національні Новини

Економіка