analitiki-rozpovili-yak-zminilasya-tsina-na-zhitlo-za-rik

Аналітики розповіли, як змінилася ціна на житло за рік

 • 8755 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Медіанна ціна пропозиції на житло по Києву у листопаді 2018 року зросла у порівнянні з листопадом 2017 року на 7,9% (у доларовому еквіваленті). Про це свідчить аналітика спеціалізованого порталу Address.ua, повідомляє УНН.

Медіанна ціна пропозиції по Києву у листопаді 2018 року зросла у порівнянні з жовтнем 2018 року на 1,32% (у доларовому еквіваленті). Новобудови у Печерському, Подільському та Дарницькому районах зросли за місяць в ціні в середньому на 10-15%. У Голосіївському, Солом'янському, Шевченківському та Деснянському районах медіанна ціна пропозиції залишилися практично без змін. Зниження медіанної ціни пропозиції відбулося в Оболонському районі (-7%).

"Якщо аналізувати річну динаміку медіанних цін, слід зазначити, що медіанна ціна пропозиції по Києву у листопаді 2018 року зросла у порівнянні з листопадом 2017 року на 7,9% (у доларовому еквіваленті). Найбільше зростання медіанних цін пропозиції за 12 місяців зафіксовано у Печерському і Подільському районах (+43% і +70% відповідно) за рахунок виходу на ринок нових проектів бізнес- і преміум-класів. Зниження медіанних цін пропозиції за останній рік відбулося в Солом'янському та Шевченківських районах (-25% і -5% відповідно)", - відзначили експерти.

Як повідомляв УНН, попри деяке зростання вартості житла в новобудовах, первинний ринок залишається більш активним в порівнянні з вторинним. Зростанню попиту на житло сприяють програми лояльності та фінансові інструменти - розстрочка від забудовника, партнерські програми іпотечного кредитування з банками.

Нагадаємо, в інтересах інвесторів будівельні компанії розвивають партнерські програми іпотечного кредитування, наприклад, найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" пропонує на вибір три програми з різними банками ("Крісталбанк", "Укргазбанк" і "Глобус"). Загальні умови отримання іпотеки: перший внесок за квартиру - обсягом від 30 до 50%; підтвердження своєї фінансової спроможності.

Всього ж в Україні, за оцінками експертів, не більше 10 банків працюють у сфері іпотечного кредитування, і вони ретельно підходять до підбору компанії забудовника, яка стане їхнім партнером, вибираючи лише надійних.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Аналітики розповіли, як змінилася ціна на житло за рік

     • 8755 переглядiв

    В Україні на третину зменшилися черги у дитсадки - МОН

     • 11787 переглядiв

    Поліція шукає кривдника співака DZIDZIO

     • 25301 переглядiв

    Суд не захотів арештовувати Продана

     • 9985 переглядiв