ukenru
vidnovlennya-popitu-na-gaz-zagrozhuye-mizhnarodnim-klimatichnim-tsilyam-mea

Відновлення попиту на газ загрожує міжнародним кліматичним цілям - МЕА

 • 13280 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Відновлення глобального попиту на газ до 2024 року після рекордного падіння в минулому році може збити світ зі шляху досягнення кліматичної мети - досягнення нульових викидів до 2050 року. Про це Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявило в понеділок у новому щоквартальному звіті, передає УНН.

Цитата:

"У найближчі роки зростання попиту на природний газ сповільниться, але все ще необхідні рішучі заходи політики, щоб привести його у відповідність з цілями щодо нульових викидів. Очікується, що сильний відскік в 2021 році від торішнього спаду призведе до того, що попит перевищить доковідні рівні, а потім піде більш помірне зростання до 2024 року", - вказали у МЕА.

Деталі

Ринки природного газу, як вказано у звіті МЕА, почали рік з сильного підйому, підтримуваного поєднанням відновлення економічної активності на більшості ринків і серії погодних явищ - похолоданням в першому кварталі, за яким послідували більш низькі або більш сухі, ніж в середньому, температури в другому кварталі. Очікується, що зростання попиту в 2021 році компенсує спад в 2020 році і навіть буде рости далі з очікуваним річним збільшенням на 3,6%.

Однак очікується, що зростання попиту не збереже ці темпи в середньостроковій перспективі, а скоріше сповільниться до середнього рівня в 1,7% на рік в період 2022-2024 років, що в рівній мірі буде обумовлено економічною активністю і переходом з вугілля і нафти.

"Це більш повільне зростання може все ще бути занадто високим, щоб відповідати траєкторії з нульовими викидами, яка вимагає більш високих темпів заміщення і підвищення ефективності", - вказали у МЕА.

Доповнення

Понад 190 країн підписали Паризьку угоду, спрямовану на обмеження глобального потепління до 1,5 градусів Цельсія, що потребує значного скорочення використання викопних видів палива, таких як вугілля і газ.

Українські Національні Новини

Економіка