ukenru
v-yes-spodivayutsya-na-vilniy-i-chesniy-drugiy-tur-viboriv-v-ukrayini

В ЄС сподіваються на вільний і чесний другий тур виборів в Україні

 • 9775 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Опираючись на дані ОБСЄ та БДІПЛ, у Європейському Союзі вважають, що голосування на виборах президента в Україні було добре організованим, прозорим та ефективним. У ЄС сподіваються, що прозоро пройде і другий тур. Про це заявила речниця Єврокомісії Майя Косьянчич, передає УНН.

"Європейський Союз сподівається на вільний, чесний і прозорий другий тур виборів 21 квітня, який відбудеться відповідно до міжнародних стандартів. Важливо, щоб усі сторони дотримувалися демократичних принципів, поважаючи волю українського народу, і уникали неналежного напруження", - зазначила Косьянчич.

Згідно з даними Місії Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) зі спостереження за виборами та Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), вибори були конкурентоспроможними, виборці мали широкий вибір і мали високі показники. Загалом поважалися основні свободи.

Були визначені також деякі недоліки, наприклад, зловживання державними ресурсами та покупка голосів.

"Хоча медіа-ландшафт різноманітний, висвітлення кампанії часто було упередженим, і між учасниками конкурсу не було справжньої політичної дискусії. Та все ж, день виборів, який був мирним, оцінювався позитивно в цілому і прокладав шлях до другого туру. Голосування було добре організованим, гладким, прозорим та ефективним, і процедури загалом дотримувалися", - розповіла речниця Єврокомісії.

ЄС залишається непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Ми продовжуємо підтримувати зобов'язання України щодо забезпечення стабільного, квітучого і демократичного майбутнього для всіх своїх громадян, оскільки Угода про асоціацію забезпечує всебічну структуру нашої тісної співпраці", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки рахують голоси: Меркель привітала Порошенка із виходом у другий тур виборів

Як повідомляв УНН, у ПАРЄ вважають, що вибори президента України 31 березня пройшли гладко, у той же час підкресливши надлишок технічних кандидатів.

Нагадаємо, у Європарламенті вказали на недоліки виборів в Україні.

Українські Національні Новини

Політика