ukenru
tadzhikistan-zayaviv-pro-zagibel-dvokh-prikordonnikiv-u-sutichkakh-z-kirgizstanom

Таджикистан заявив про загибель двох прикордонників у сутичках з Киргизстаном

 • 106329 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Влада Таджикистану заявила в середу, що двох прикордонників було вбито після того, як спалахнули зіткнення з Киргизстаном. Про це УНН інформує з посиланням на "Кавказький вузол".

Що передувало

Бойові дії регулярно спалахують між колишніми радянськими республіками, які мають загальний кордон довжиною 970 кілометрів, причому близько половини цього кордону оспорюється.

Внаслідок минулорічних зіткнень загинуло 50 людей, багато хто був змушений покинути свої будинки.

Посередництво запропонувала росія, яка вважає Середню Азію своєю сферою впливу та має військову базу в Таджикистані.

Деталі

Влада Таджикистану в прикордонному місті Ісфара з населенням близько 40 000 осіб заявила, що в ході зіткнень два прикордонники загинули і шестеро отримали поранення, ще шість мирних жителів було поранено уламками.

Тим часом прикордонна служба Киргизстану повідомила, що двоє її офіцерів і двоє цивільних осіб зазнали поранень, у тому числі одна перебуває в вкрай тяжкому стані.

Вони звинуватили таджицьких військовослужбовців у стрільбі по киргизьких патрулях у районах Булак-Баші південно-західного району Баткена.

"Бородаті люди в чорному одязі… стріляли без розбору… по мирних жителях, інфраструктурі, будинках та приватній власності", – повідомила пресслужба прикордонної служби Киргизстану.

"Ситуація залишається напруженою", - додали у відомстві.

Пізніше таджицька влада заявила, що киргизькі сили відкрили вогонь по таджицькому прикордонному посту з мінометів і кулеметів, у коментарях, опублікованих державним порталом новин "Ховар".

Обидві сторони заявили, що переговори про припинення бойових дій продовжуються.

Українські Національні Новини

Новини Світу