sud-po-mh17-zasidannya-prodovzhatsya-sogodni

Суд по MH17: засідання продовжиться сьогодні

 • 13536 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Сьогодні об 11:00 за київським часом суд у Нідерландах продовжить засідання у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 над Донбасом 17 липня 2014 року, передає УНН.

"Судовий процес щодо MH17 продовжиться 22 червня о 10:00 CEST (11:00 за Києвом - ред.)", - повідомили у суді минулого тижня.

Спостерігати за судовими процедурами буде можливо через відеотрансляцію.

Нагадаємо, у Нідерландах 8 червня відновився процес у справі про збиття рейсу MH17 над Донбасом - на першому засіданні виступала сторона обвинувачення.

Адвокати Олега Пулатова – єдиного підсудного, представленого адвокатами – під час свого виступу заявили, що домагатимуться відстрочки слухань по суті, оскільки, за їхніми словами, обмеження через пандемію у Нідерландах не дозволили повною мірою ознайомитися з матеріалами справи, а також злітати до Росії, щоб порадитися з підзахисним.

На наступний день на засіданні стало відомо, що нідерландська прокуратура в рамках розслідування аварії Boeing MH17 на Донбасі відкинула версію Росії про запуск ракети у районі села Зарощенське, яке у липні 2014 року контролювали ЗСУ.

Як повідомлялося в УНН, процес в окружному суді Гааги почався у березні. Слухання проходять у судовому комплексі під Амстердамом. Нинішній блок засідань триватиме до 3 липня.

9 березня в місцевості Схіпгол біля Амстердама почався перший судовий процес над першими чотирма обвинуваченими в збитті літака рейсу MH17.

Це троє громадян Росії: Ігор Гіркін, відомий на прізвисько "Стрєлков", який у час збиття літака називав себе "міністром оборони" угруповання "ДНР", Сергій Дубінський, відомий на прізвисько "Хмурий", відставний полковник ГРУ Росії, а на час тих подій "генерал-майор" в угрупованні "ДНР", що очолював його власне "ГРУ", Олег Пулатов, відомий на прізвисько "Гюрза", полковник, колишній російський спецпризначенець, який на окупованій частині Донбасу був тоді заступником Дубінського, — а також громадянин України Леонід Харченко, відомий на прізвисько "Крот", який перебував у той час у лавах угруповання "ДНР" під командуванням Дубінського.

Їм висунені попередні обвинувачення в убивстві 298 людей і в спричиненні катастрофи літака, що призвела до загибелі всіх на борту. Всі обвинувачені на процес не з’явилися. За оцінками експертів, вироку у процесі варто очікувати не раніше, ніж через кілька років.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Суд по MH17: засідання продовжиться сьогодні

     • 13536 переглядiв

    В Україні вже понад 37 тис. випадків COVID-19, за добу - 681

     • 14978 переглядiв

    Україна накопичила у ПСГ вже 19,22 млрд куб. м газу

     • 12750 переглядiв

    У Чорнобильській зоні знову спалахнула лісова пожежа

     • 17431 переглядiв

    На Львівщині двісті нових хворих на коронавірус

     • 23089 переглядiв

    Від 15° до 29° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 18176 переглядiв

    Робочий тиждень у столиці розпочався із заторів

     • 16574 переглядiв

    Нафта Brent торгується вище 42 дол. за барель

     • 12011 переглядiв