ukenru
skandal-iz-futbolnoyu-travoyu-vid-ffu-u-genprokuraturi-ne-ziznayutsya-chi-vidkrito-provadzhennya

Скандал із футбольною травою від ФФУ: у Генпрокуратурі не зізнаються, чи відкрито провадження

 • 15186 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Генеральна прокуратура України відмовилася надати відповідь на запит редакції УНН стосовно наявності чи відсутності у провадженні органу кримінального провадження за наслідками корупційного скандалу із закупівлею футбольного покриття у комерційних дочірніх компаній Федерації футболу України, передає УНН.

Так, у відповідь на запит редакції у ГПУ відповіли, що запитувану інформацію про кримінальні провадження вони надають лише заявникам.

"Так, згідно зі ст. 60 Кримінального процесуального кодексу України заявником є фізична або юридична особа, яка звернулася із заявою або повідомленням про кримінальне правопорушення до органу державної влади, уповноваженого розпочати досудове розслідування, і не є потерпілим.

Заявник має право отримати від органу, до якого він подав заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію, подавати на підтвердження своєї заяви речі і документи, отримати інформацію про закінчення досудового розслідування", - йдеться у відповіді.

Нагадаємо, за даними "Бізнес.медіа", наприкінці минулого року, менше ніж за місяць, було проведено 300 тендерів (закупівля послуг з будівництва та реконструкції покриття для футбольних полів) без відкритих аукціонів. І левову частину цих закупівель виграли комерційна дочка ФФУ - "ФФУ Продакшин" - або пов’язані із ФФУ компанії.

За підсумками цих тендерів, як стверджують журналісти "BIHUS info", комерційним структурам ФФУ вдалося освоїти кілька сотень мільйонів бюджетних коштів. При цьому ціна за квадратний метр поля штучної футбольної трави від "ФФУ Продакшин" була значно вищою за європейські аналоги.

Пізніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що представники ГО "Ініціатива майбутнього" звернулися до ГПУ із заявою про злочин щодо проведення тендерних закупівель послуг із будівництва та реконструкції футбольних полів.

Зауважимо, що жоден правоохоронний орган чи орган влади в Україні до цього часу не зробив офіційної заяви з приводу озвучених журналістами фактів щодо можливої корупції на "футбольній траві".

Також зазначимо, що минулого року на потреби реконструкції футбольних полів було передбачено з центрального бюджету України 270 млн грн. Всі вони були освоєні у надкороткі терміни наприкінці грудня 2017 року. Цього року на ці ж потреби держава вже виділила 370 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика