robi-svoye-u-mkhp-gromadi-zaklikali-ukrayinskikh-pidpriyemtsiv-podilitisya-svoyimi-istoriyami-uspikhu

"Роби своє": у "МХП-Громаді" закликали українських підприємців поділитися своїми історіями успіху

 • 855469 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Благодійний фонд «МХП-Громаді» звернувся до українців з проханням поділитися історіями успішних бізнесових проєктів, передає УНН із посиланням на пресслужбу благодійного фонду.

Цитата

«Зазвичай ми вам розповідаємо про приклади запуску власної справи переможцями нашого конкурсу «Роби своє».

А сьогодні хочемо запитати: хто з вас вже реалізовує аналогічні ідеї без участі в нашому конкурсі і має успіхи», - йдеться у повідомленні.

Як приклад в «МХП-Громаді» розповіли про кількох переможців конкурсу «Роби своє». Так, родина Усиків із
Гостролуччя, що на Київщині, виготовляє ферментові чаї. На грантові кошти вони придбали морозильну камеру та духовку для технологічно правильної заготівлі сировини. І тепер 16 видів їхніх чаїв з листя ожини, малини, м’яти, яблуні, вересу, вишні, звіробою, іван-чаю споживають по всій Україні, і навіть на фронті, уточнили в благодійному фонді.

«Хто виробляє крафтовий крем-мед та пастилу оригінальних смаків, як Ігор Лаврінець з с. Лосинівка (Чернігівщина)? Грантові 53606 грн він вклав в кремувалку для меду, блендер, сушильну машину для пастили, тару, кришки та наліпки.

Чаклує над смаками, поєднуючи манго, суницю, обліпиху, чорницю, гарбуз, ківі, гранат та ананас, і радіє, що його продукцію активно купує молодь», - йдеться у повідомленні.

Тим часом Анна Сухобрус з села Ліпляве, що на Черкащині, займається відтворенням старовинних сільських хат.

«Її проєкт "Бабусина хатка - TEPLO" має найвищу оцінку гостей на сервісі booking. І нагадує про невидимі зв’язки з пращурами через можливість розпалити піч, спекти хліб, помолитися за Україну образам, що на покуті», - йдеться у повідомленні.

У «МХП-Громаді» закликали українців розповісти про себе.

«Про те, що ніколи не знищить в нас ворог: про вміння попри все жити і робити своє», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

В 2023 році «МХП-Громаді» підтримав 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 млн грн.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.
Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни з ночі 8 разів обстріляли Сумщину

     • 194515 переглядiв

    У Криму п’яту годину детонує склад боєприпасів

     • 586347 переглядiв

    В санкт-петербурзі невідомий влаштував вибух у банку

     • 330786 переглядiв